Savaş’dan hakaretlere ’el insaf’ tepkisi

HBB Başkanı Savaş: O veya bu partiye oy atmış depremzedeye nasıl ve hangi hakla hakaretler yağdırılabiliyor, bu insanlara kibirle bakılabiliyor?

SİYASET 16.05.2023 21:23:00 0
Savaş’dan hakaretlere ’el insaf’ tepkisi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçimlerde başta 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay olmak üzere, tüm bölge insanının seçime yüksek oranda katılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Savaş, sosyal medya hesaplarından oy verme eğilimine ilişkin hakaretlere ise tepki gösterdi.

Seçim sonuçlarının hemen ardından kendilerini üzen söylemlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Başkan Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: Vatandaşlık hakkını kullanmış insanlarımız; farklı görüşlerden kişiler ve kim tarafından yönetildiği belli olmayan hesaplardan, acımasızca sosyal medya üzerinden hakaretlere maruz kalıyor. Hayatımın her döneminde ben Lütfü Savaş olarak sağduyulu, gerçeklerden beslenen ve adil bir insan oldum. Bu vasıflarım benim her şeyim. Bugün de bu değerleri koruyorum. 6 Şubat’tan bu yana hemşehrileri ile birlikte konteynırda ya da arabada yatan; belediyesini de çadırdan yönettiğinin altını çizen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “El insaf el merhamet! O veya bu partiye oy atmış depremzede insanlara nasıl ve hangi hakla hakaretler
yağdırılabiliyor? Bu insanlara kibirle bakılabiliyor? Herkesi yeniden insaflı, vicdanlı ve de akıllı davranmaya davet ediyorum! Depremi yaşamış vatandaşlarımızın seçmen olarak verdiği oyu, insan olarak dile getirdiği fikir ve duygularını hiç
kimsenin aşağılama hakkı yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk halkının teveccühü ile 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını söyleyen Başkan Savaş “Siyaset dilinin de bu sokak dilinin de değişeceğine inanıyoruz. Kimse kimseye hakaret etmesin, yapmayın. Unutmayın; demokrasi herkes içindir” açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19