“Savaşın gölgesinde hizmet üretiyoruz”

Hatay´ın sahip olduğu zengin gastronomi çeşitliliğinin bir ürünü olan 600´den fazla yemeği ve tatlılarının UNESCO tarafından tescillendiğini ve dünyadaki 26 gastronomi şehrinden biri olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başka

GÜNCEL 3.11.2018 10:38:53 0
“Savaşın gölgesinde hizmet üretiyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ankara´da düzenlenen ‘Hatay Günleri´ni dinleyicilere anlatmak üzere, TRT Radyo 1ekranlarında Hafize Okan´ın sunduğu ‘Ekonomi Günlüğü´ adlı programın telefon konuğu oldu. Hatay´ın güzellikleri ve zenginliklerini Ankaralılarla paylaşmak üzere bu platformda yer aldıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Ankaralıların, kentimizin güzellikleriyle, mutfağıyla ve havasıyla buluştuğu ‘Hatay Günleri´ni´ AKM´de yapıyoruz. 7 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz organizasyonda, kentimizin güzelliklerini Başkent´teki meraklılarıyla buluşturuyoruz. Hatay´ımızın yüzyıllardır sahip olduğu zengin gastronomi çeşitliliğinin bir ürünü olan 600´den fazla yemeği ve tatlıları UNESCO tarafından tescillendi. Hatay, dünyadaki 26 gastronomi şehrinden biri oldu. Bu organizasyon sayesinde Ankara´daki dostlarımız, UNESCO´nun tescillediği, dünyanın 26 mutfağı arasında yer alan mutfağımızla tanışacaklar. Tıbbi aromatik bitkiler, sebze ve meyveleri çeşitlerimiz, Hatay´ın kendine özgü domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi gibi bir çok ürünüde alıp afiyetle tüketebilirler. Hatay´daki güzelliği keşfetmeleri için yeterli bir fuar ama esas lezzeti kentimizdeki mutfağımızda dostlarımızla paylaşmak üzere bekliyoruz” dedi. 

Konuk olduğu programda kentin turizminden, coğrafi konumu ve değerlerinden bahseden Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hatay´ımızın yayla turizmi, sağlık turizmi, kaplıcaları var ama bununla birlikte dünyadaki 23 medeniyetin 13´üne ev sahipliği yapmış bir coğrafyadayız. Dünyadaki bitki örtüsü konusunda çok iddialı bir konumdayız. 850 civarında tıbbi aromatik bitkimiz, 3 bine yakın çiçek çeşidimiz bulunuyor. Kentimize EXPO platformunu getirmek için çalışmalar gerçekleştirdik. EXPO 2021´i kentimizde gerçekleştirmeye hak kazandık. Savaşın gölgesinde barış ve huzur için mücadele ediyor ve hizmet üretiyoruz. Hatay´ımızda sanki savaş varmış gibi görüyorlar ama kentimiz, Londra´dan, New York´tan, Paris´ten, Berlin´den hatta İstanbul´dan daha sağlıklı daha huzurlu bir şehir. Savaşın hemen kıyısında olduğu için insanlar şehrimize gelmekten çekiniyor. Lütfen herkes Hatay´a rahatlıkla gelsin. Coğrafyamızın güzelliği, tıbbi aromatik bitkilerimiz, Hatay´ın tarihi dokusuyla ilkleri yaşayabilirler.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23