Üniversiteli olma tercihi başladı

Belediye ve İSTE danışmanlık hizmeti verecek

EĞITIM 9.08.2020 10:39:44 0
Üniversiteli olma tercihi başladı


Nesrin Geyik/İskenderun

Üniversiteli olmak isteyen gençler, eğitim alacakları fakülte ve yüksekokulların tercihini yapmaya başladı. Tercihler, 14 Ağustos tarihine kadar sürecek. Kentte okulların rehberlik uzmanları da gençlerin üniversiteli olma çabalarına destek verip, tercihlerinde danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla danışmanlık hizmeti verecek. İSTE de üniversiteyi tanıtıma yönelik çalışmasını arttırırken, gençlere İSTE´yi tercih etmelerini önerdi.
HBB´den yapılan açıklamada, 'Üniversite adayı gençlerin sınav sonuçlarının ardından gençlerin tercihlerini bilinçli bir şekilde yaparak geleceklerine yön vermelerine katkı sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercih döneminde gençlere rehber öğretmenler tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. Büyükşehir belediyesi eğitmenleri, HBB Destek Eğitim Merkezi´nde 6-14 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz hizmet verilecek' ifadesine yer verildi.

İSTE: Gençlere üniversiteyi tanıtıyor
YKS sonuçların açıklanmasının ardından üniversite tercihi yapmaya hazırlanan gençlere kolaylık sunmaya çalışan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiğini bildirdi. İSTE´deki fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve konservatuvar bölümü akademisyenleri kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı yayınlar gerçekleştirerek adayların sorularını yanıtlarken, bölümlerle ilgili bilgi veriyor. Üniversite kampüsünü yerinde görmek, öğrencilere sunulan İSTE imkânları hakkında akademisyenlerden yüz yüze bilgi almak ve onlarla görüş alışverişinde bulunmak isteyen adaylar ve aileleri için de İSTE Kütüphanesinde de Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca tanıtım masası oluşturuldu. Adaylar burada yapılan görüşmelerin ardından İSTE´dikleri bölüm hakkında daha detaylı bilgi alıp, eğitim görecekleri alanı yerinde görebiliyor. 30 saniyelik bir video paylaşımında bulunan İSTE Rektörü Türkay Dereli ise, “YKS sonuçları açıklandı. Şimdi ‘tercih´ zamanı. STE olarak örgün ve uzaktan öğretimde öğrenci memnuniyetini sağlayan, iş dünyasıyla bütünleşen, inovasyon ve girişimciliği tam anlamıyla gerçekleştiren, teknoloğ yetiştiren özgün bir ekosistem sunuyoruz. Teknoversite adını verdiğimiz bu vizyonu bizimle paylaşmak isteyen, kendini arayan ve kendini bulmak isteyen; düşünmek, geliştirmek ve üretmek isteyen herkesi ama herkesi birlikte başarmak için İSTE´ye bekliyoruz' ifadesini belirtti.
Bu arada TRT Haber Eğitim Editörü programı yorumcusu Süleyman Beledioğlu da İSTE Rektörü Dereli´nin konuk olduğu programda, 'Mühendis nerede iş bulur? Sanayinin bulunduğu yerde. Sanayi nerde? Sanayi İskenderun Körfezinde. Malzeme ve Metalurji Bölümü İskenderun Teknik Üniversitesi´nde var. İskenderun bir demir ve çelik şehri zaten. Bizler de mühendis olacak öğrencilere şunu söylüyoruz; İSTE size sunmuş olduğu imkânlarla adeta ‘şurada okuyorsun burada işe giriyorsun´ diyor. Bu alanda İskenderun bir mühendislik merkezidir, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Adaylar tercih yaparken bunu da göz önünde bulundursunlar. Yine Dörtyol ilçesine açılan sağlık bölümü (Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik) için de Sayın Rektörümüze ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. Adaylar tercih yaparken İskenderun Teknik Üniversitesi´ni (İSTE) rahatlıkla yazabilir' değerlendirmesini yaptı. Sezen Yüce´nin sunduğu TRT Haberin canlı yayınına katılan Dereli de, İSTE´de 12 bine yakın öğrencinin bulunduğunu belirtti. Dereli, 'Türkiye´de 209 üniversite var, bunların sadece 11´i teknik üniversite ve 11 teknik üniversiteden biriyiz. Teknik ve teknoloji odaklı olarak teknoversite vizyonuyla hareket ediyoruz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22