Savaş´tan Dingil´e ‘keyfi davranıyor´ eleştirisi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in kanun koyucuların verdiği yetkilere karşın büyükşehir belediyesinin görevlerine talip olduğunu savunarak, keyfi davranmakla eleştirdi, devleti

28.10.2017 09:31:21 0
Savaş´tan Dingil´e ‘keyfi davranıyor´ eleştirisi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in ‘meclis üyelerinin önergesini gündeme alınması için oylatmadığı´ şikayeti üzerine ceza alan ve cezası ertelenen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Biz halkımızı ve devletimizi zarara uğratacak hiçbir projenin altına imza atmadık. Fakat benden ekstra yetki isteyenler, Aşkarbeyli Feyezan Kanalı 3. Kısım Deresi Islahı projesinde yapılan yanlış ve gereksiz köprüler sonucunda devleti 800 bin lira zarara uğrattı” dedi. Katıldığı bir televizyon programında hakkında verilen mahkeme kararıyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Benim mahkûm edildiğim dosyada hırsızlık yok, ahlaksızlık yok, yolsuzluk yok. Ortada şu sorun var İskenderun Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil kanun koyucuların bizlere verdiği yetkilere büyükşehir belediyesinin görevlerine talip olmuş kanunlarla belirtilen görev tanımının dışında hareket etmek istemektedir. Kanunda Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilçe belediye başkanı bazı konularda anlaşırsa yetkileri devredebilir diyor. Ancak siz büyükşehir belediyesi ile anlaşmadan görev tanımınız dışında büyükşehir belediyesinin görev alanı içinde olan birimlere bütçeleriyle birlikte talip olamazsınız. TBMM ve kanunlarla bana verilmiş görevi başkalarına devretmememden daha doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

Dingil´i ‘şikayet edecek´
Büyükşehir Belediye başkanı olarak yetkisine dokunulmayacak bütün makul istekleri içeren dilekçeleri mecliste gündeme aldığını, ayki durumlarda kanunun kendisine verdiği yetkiyi haksız bir şekilde kullanmasını engellediğini savunan Başkan Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti´nde Türk milleti adına karar veren bağımsız yargıdan bu olay üzerine bana ceza verdiler. Ben de aynı şeyi dilekçeyle bağımsız yargıya vereceğim. Bağımsız yargımız Sayın Seyfi Dingil´e ne yapacak ona bakacağız. Hatay halkının hakkını korumak adına ben ceza aldım. İskenderun´da yaptığımız battı-çıktı vatandaşlarımız tarafından çok beğenildi. Şimdi de bin 700 metrelik çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Sayın Seyfi Dingil, bunu yapmamam için önümüze birçok sorun çıkardı. Hizmet götürmemi engellemeye çalıştı ancak partili-partisiz tüm STK temsilcileri buna karşı çıktı.”

“Devleti zarara uğratanlar ortada”
Dingil´i ‘Feyezan Kanalı yapın projesindeki müdahalesi ve ‘başarısızlığı´ ile ilgili de eleştiren Başkan Savaş, şunları söyledi: “Biz halkımızı ve devletimizi zarara uğratacak hiçbir projenin altına imza atmadık. Fakat benden ekstra yetki isteyenler, Aşkarbeyli Feyezan Kanalı 3. Kısım Deresi Islahı projesinde yapılan yanlış ve gereksiz köprüler sonucunda devleti 800 bin lira zarara uğrattı. Devlet Su İşleri(DSİ) Adana Bölge Müdürlüğü´nün 16.06.2016 tarihli VE 50055 sayılı yazısında İskenderun Belediyesinin bu proje kapsamında üzerine düşen hiçbir sorumluluğu yerine getirmediği gerekçeleriyle açıklanmıştır. Yine aynı yazıda bu köprülerin İskenderun Belediyesinin ısrarıyla yükselttiği ve sonrasında yine aynı ısrarla kısaltılmaya çalışıldığı belirtilmiştir.”

“Hakkımı yargıda arayacağım”
Dingil´i İskenderun Belediye Meclisi´ne sunulan haklı talepleri gündeme almayarak keyfi davrandığını savunan Savaş, “Sayın Seyfi Dingil, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın bana verdiği yetkileri ve mali portreyi kullanma arzusu içinde hareket ediyor. Ben de bu konuda bağımsız yargıya başvuruda bulunup hakkımı arayacağım. Aldığımı ceza da büyütülüp abartılacak bir şey değil. Yargı organlarımızın verdiği karara saygılıyım ancak kamuoyunda sanki hapis cezası almışım gibi bir algı oluşturulmasını da anlamıyorum” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23