Say, 'An'lar kitabını yayımladı

Samandağlı gazeteci Şahiye Say, altıncı kitabı olan “An”lar adlı kitabını yayımladı.

GÜNCEL 3.01.2024 15:48:00 0
Say,

İskenderun/SES
Gazeteci Say, daha önce de ‘Dikenli koza’, Dünden bugüne’, ‘Samandağ’, ‘Su tanecikleri’, ‘Ayrıntılar ve ötesi’ ile ‘Sihirler’ adlı kitapları yayınlamıştı. “An”lar kitabı, Ankara firması Teknik Hazırlık & Baskı tarafından çıkarıldı yayımladı. 

119 sayfalık kitabın sunuş yazısını Ankara Üniversitesi iletişim fakültesi dekanı Abdülrezak Altun yazdı. Altun, sunuşunda, “An’lar kaldığınız yerden devam edeceğiniz bir roman değil. Aynı hepimizin günlük dünyasında olduğu gibi kendi içinde bütün, yan yana geldiğinde ayrı, ama hepsi bir arada bir ‘Hatay mozayiği’gibi. Bir havai fişek gösterisi gibi parlayıp sönüyor, biri sönmeden diğer parlıyor. Ama en önemlisi başkasının zihnine dair bir seyir defteri. İyi okumalar” ifadesine yer verdi.
Say ise kitabında, “… Kimileri tek başına olmaktan yakınıyor. Sabah uyan, çay iç, kahvaltı sonra iş, akşam eve gel, yemek ye, yat ya da televizyon izle, tek düze hayat. Doğru ama tekdüzelikten kurtulabilir istiyorsa insan. Haftanın günlerini programlar, her gün değişik bir şey yapmaya yapmayı tasarlarsa değiştirebilir. Fakat yüzeysel deniliyorsa otomatik yapacak şey iş yerini değiştirmektir.  Ya da başka şehre yerleşmek. Yeni insanlar, yeni çevrelere girip tanışmak. Böylece kendiliğinden değişik bir hayat başlar. Ev kadınıysa bir cemiyete girebilir ya da işe girmeyi deneyebilir. O da tatmin etmiyorsa kurslara katılabilir. Ooo geç kaldık demeyin. İnsan ölünceye kadar geç kalmaz bu tür konularda. Her zaman bunları yapabilir. Yeter ki istek olsun. İsteksiz işe yöneliş başarıdan çok başarısızlık daha doğrusu zarar getirir. Bu yüzden denenmemesi gereken bir yoldur…” cümlelerine yer verdi.

Gazeteci Şahiye Say, 1998 yılında kurduğu Samandağ Gazetesini yayımlamaya devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: '' kitabını yayımladı

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00