Sayek etkinlikleri başladı

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, Arsuz´da dün XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleriyle anılmaya başlandı. Arsuzlular Deniz Kokulu Şarkılar konserinde buluştu.

GÜNCEL 3.08.2019 09:44:24 0
Sayek etkinlikleri başladı

Akın Bodur/İskenderun

 31 Ağustos´a kadar sürecek etkinliklerin bu yılki ana temasının ´yaşamak birer birer ve hep beraber´ yaklaşımı olacak.
XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliği, dün saat 20.00´da Arsuz sahilinde kumsalda düzenlenen ve Kemal Akdoğan, Soner Çiftçioğlu, Alper Es ile Deniz Şahin´in seslendirdiği ´Deniz kokulu şarkılar konseri´ ile başladı. İzmir Milletvekili ve Füsun Sayek´in kızı Selin Sayek Böke, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Başkanı Av. Faik Çekin´in de katıldığı kumsaldaki konsere Arsuzlular da yoğun ilgi gösterdi. Değişik sanatçılardan eserlerin birlikte seslendirildiği konser öncesi konuşan Prof. Dr. İskender Sayek, fona verilen destekle burs verilen öğrenci sayısının 32´ye ulaştığını söyledi. Sayek, konuşmasını Nazım Hikmet´in dizeleriyle tamamladı. Etkinliklerin bugünkü bölümünde ise saat 19.00´da başlayacak Arsuz Çocuk korosu konser verecek.

5 Ağustos pazartesi günü de çocuklara yönelik düzenlenecek ve Yeliz Eraslan´ın yönetiminde yapılacak Bilim Haftasının ilk günü etkinliği yapılacak. Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerin büyük bölümü, Arsuz´daki İskender Sayek İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi´nde yapılacak. XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin müzik bölümünde, Grup Storia sahne alacak, Seda Baykara ve Günay Tuzkaya´nın Sahne ve Film Müzikleri yer alacak, Ahmet Kanneci ve Özcan Dal´ın gitar dinletisi olacak ve Naz Evren ve arkadaşlarının Pik Up Çello Grubu Konser verecek. Etkinlikler kapsamında Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Venos Zahariyadis, tarih üzerine söyleşi yapacak, Suat Özçağdaş da gençlere yönelik ´sosyal inovasyon´ konusunda bilgilendirme yapacak. Ayrıca, Demet Kayıran´ın “Yarınım aydınlık olsun” belgesel gösterisi yapılacak, kız çocukları ve kadınların toplumsal sorunları da Demet Kayıran, Dr. Şevkat Bahar Özvarış ve Türküler Erdost tarafından tartışılacak. İskenderunlu yazar Ayla Kutlu da “Bendeki Hatay” konulu söyleşi yapacak. Grup storia konseri, film ve dizi müzikleri, Pik Up Cello grubu ile gitar konserlerinin yer alacağı etkinlikler kapsamında yazar Ayla Kutlu 'Bendeki Hatay' söyleşinde bulunacak, Talin Azar, Dr. Ali Özyurt ve Dr. Özdemir Aktan kitaplarını tanıtacak; Suat Özçağdaş da 'Sosyal inovasyon' üzerine söyleşi yapacak. Dr. Yaşar Anlar 'Çocuklarda allerji', Dr. Kemal Doğan, Ayhan Göktaş ve Gülten Akkaya 'İyi tarım: Doğru gübreleme' Dr. Ali Çerkezoğlu ´hekimin sosyal sorumlulukları´, Dr. Vedat Bulut '2030´da hekimlik nasıl olacak', Dr. Şükrü Hatun ve diyetisyen Tuğba Gökçe 'Tip 1 diyabet ve tedavisinde güncel durum' konulu söyleşiler yapacak, tıp eğitimi çalıştayı düzenlenecek, Prof. Dr. İskender Sayek genel cerrahi polikliniği, Dr. Ercüment Alpaydın göz hastalıkları polikliniği, Dr. Çigdem Doğramacı 'benlerimizi tanıyalım' adlı dermatoloji polikliniği, Dr. Nikola Azar ortopedi polikliniği etkinlikleri de yapılacak.

/resimler/2019-8/3/1119263024563.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23