Saygı ve özlemle anıyoruz

Ölümünden sonra yıllarca anılan dünyanın tek lideri ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk, bedensel olarak aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü olan yarın, törenlerle anılacak.

GÜNCEL 9.11.2019 10:56:52 0
Saygı ve özlemle anıyoruz

İskenderun/SES

 Yarın (10 Kasım Pazar) saat 09.05´te başlayacak anma, Atatürk Haftası´nda bir hafta sürecek.
İskenderun´da yapılacak anma töreni, 10 Kasım Pazar günü saat 09.00´da Atatürk Anıtı Alanında başlayacak. Törende, İskenderun Kaymakamlığı, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sunacak ve İstiklal Marşı okunup, saat 09.05´de bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü nedeniyle yarın saat 09.05´te ilçde bulunan tüm elektrik, elektronik, mekanik ve belediye ses yayın sistemi cihazlarına bağlı sivil savunma sirenleri iki dakika süre ile sarı ikaz sesiyle çaldırılacak.
Mustafa Kemal Atatürk, aynı gün saat 10.00´da kentte özel eğitim veren Doğa Anadolu Lisesinde düzenlenecek etkinliklerle anılmaya devam edilecek. Günün anlam ve önemi ve Atatürk´ün askeri yönüne ilişkin konuşmalar yapılacağı buradaki törende, İskenderun Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Atatürk´ün sevdiği şarkılar seslendirilecek; İstiklal Makzume Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ´Kurtuluş Mustafa Kemal´ adlı oratoryosu sahnelenecek ve okullarda öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Hafta boyunca okullarda ´Atatürk´ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak, koroları tarafından Atatürk´ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak. 10–16 Kasım tarihleri arasındaki Atatürk Haftası kapsamında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri etkinlikleri yapılacak. 09-16 Kasım tarihleri arasında İskenderun Halk Kütüphanesi´nde Atatürk kitapları sergisi açılacak, 12 Kasım Salı günü ise saat 13.00´da ´Atatürk öyküleri´ konulu etkinlik gerçekleştirilecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57