'Seçim bitti, hizmet bekliyoruz'

Vatan Partisi (VP) Hatay il yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerini yaptığı toplantıyla değerlendirdi.

SİYASET 6.04.2019 09:28:26 0

Akın Bodur/İskenderun

 Toplantıya partinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, Antakya Belediye Başkan adayı Mehmet Çokluk, Defne Belediye Başkan adayı Leyla Erk, Samandağ Belediye Başkan adayı Fuat Terzi ve Kırıkhan Belediye Başkan adayı Gönül Gökkan Kurtul da katıldı.
Seçim değerlendirmesi sonrasında açıklaması yapan VP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, 'Seçimler bitti, halkın takdir ettiği siyasi partiler belediye başkanlıklarını kazandılar. Kazananları tebrik ediyoruz. Bundan sonra kazanan belediye başkanlarından halka verdikleri sözleri yerine getirmelerini ve hizmet vermelerini bekliyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Yerel seçim sürecinde bölge halkına Vatan Partisinin programını anlattıklarını, Vatan Partisi dışındaki partilerin sistem partileri olduğunu söylediklerini ifadi eden VP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, şöyle konuştu: 'Halkımız bir tercih yapmıştır. Belediye başkanlıklarını ve meclis üyelerini partimizden değil, başka partilere oylarını vererek, bizim muhalefet görevi vermiştir. Belediye başkan adaylarımız, seçim boyunca Hatay ilimizin bütün alanlarında çalışmalarını yürüttü. Adaylarımız, çiftçilerimizin, sanayicimizin, işçimizin ve esnafımızın sorunlarını yerinde değerlendirdi, çözüm önerilerini söylediler. Rant belediyeciliğine karşı halkçı belediyecilik ilkesi ile yola çıktı. Bu yolda halkımızı aydınlattı. Rant belediyeciliğinin yıkım getireceğine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Bu gün seçimler sonuçlanmıştır. Belediye başkanları mazbatalarını almış, ya da almaya hak kazananlar alacaktır. Biz kazanan belediye başkanlarını elbette tebrik ediyoruz. Halkımızın tercihidir. Partimiz her zaman halka güvendi. Bizim görevimiz seçimlerde bitmediğinin bilincindeyiz. Önümüzdeki dönemde partimiz söz verdiği gibi sahaya inecektir. İşçimizin, köylümüzün, esnafımızın sorunlarına çözüm üretmeye, ortak mücadele vermeye devam edecektir. Şirketlerin yönettiği bir belediyecilik, anlayışına karşı kamucu belediyecilik mücadelesini sürdüreceğiz. Belediyelerde yolsuzluk yapılmasına, taşeron işçilerinin ezilmesine izin vermeyeceğiz. Amik Ovasının yeniden üretime kazanılması sözümüzü tutacağız, bunun mücadelesini üreticilerle birlikte yürüteceğiz. İskenderun ve Antakya gibi ilçelerin toptancı halinin toptancı esnafımıza yakışan yere kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz. İskenderun ve Antakya sanayi esnafın işlerinin düzelmesi için Türkiye-Suriye devletinin masaya oturması için mücadelemiz sürecektir. Hatay´da kapalı olan üç kapımızın açılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Suriye´nin kuzeyindeki PKK/PYD terörüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri operasyonlarını destekliyoruz. Bu toprakların Suriye´nin bir parçası olduğunu bir kere daha ilan ediyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57