Seçim çalışması hızlanıyor

24 Haziran seçimlerine katılan siyasi parti ve milletvekili adayları çalışmalarını yürütürken, belediye yöneticileri de partilerinin adaylarına destek olmayı sürdürüyor. Bölgede 24 Haziran seçimine yönelik çalışmalar hızlanıyor.

SİYASET 30.05.2018 11:02:36 0
Seçim çalışması hızlanıyor

Akın Bodur

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, partisi AKP´nin milletvekili adaylarıyla birlik ve beraberlik mesajı verirken, milletvekili adaylarından Hüseyin Yayman Kırıkhan´ndaki çalışmasında üreticinin beklentilerine yönelik programlarını paylaştı. Alan çalışmasını İskenderun´da da sürdüren MHP 2. sıra adayı İbrahim Gül, Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinde dernek başkanı Musa Salık, yönetici ve üyeleriyle de görüştü. CHP´nin birinci sıra adayı Güzelmansur, Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Antakya Köprüder ve esnaf ziyaretinde bulundu. Aynı partinin adayları Suzan Şahin ve Riyat Kırmızıoğlu da kurum ve meslek kuruluşlarını ziyaret etti. HDP Hatay milletvekili adayı Kerem Nalbant da Arsuz, Dörtyol ve Erzin bölgesinde seçim ziyaretleri gerçekleştirdi. AKP milletvekili adayı Hüseyin Şanverdi de seçim çalışmaları kapsamında Yayladağı´nda Belediye Başkanı Mehmet Kalkan´ı ziyaretinin ardından partililerle kurum ve kuruluş ziyaretlerinde bulundu.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışması yaptıklarını ifade etti. Partisi AKP´nin Hatay milletvekilleri adaylarının AKP İskenderun ilçe teşkilatına yaptığı ziyarette bulunan ve adayları ile birlik beraberlik mesajı veren Dingil, 'Milletvekili adaylarımız, il ve ilçe başkanımız ve partililerimizle tek yürek şekildeyiz. Cumhurbaşkanımızı 24 Haziran´da başkan seçeceğiz. Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyoruz. 24 Haziran´a kadar durmadan yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yüce rabbim birlik beraberliğimizi bozmasın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın önderliğinde kalkınan, büyüyen ve gelişen ülkemiz için gece gündüz demeden çalışacağız. 24 Haziran´da Türk milleti ferasetiyle yine AK Parti´yi zaferle seçimlerden çıkaracaktır. Buna canı gönülden inanıyoruz. Bu seçimde Türkiye´nin, vatanımızın önümüzdeki yüz yılının sağlam temellere oturtulması oylanacak' açıklamasını yaptı.
AKP Hatay milletvekili adayı Hüseyin Yayman da, Kırıkhan´da hemşerileri ile buluştu. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve partisinin ilçe yöneticileri ile birlikte kentte esnaf gezisi yapan Yayman, karanfil dağıttı, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Esnafın sorunlarını dinleyen ve yeni dönemde yapılacakları anlattan Yayman, 'Kırıkhan bir tarım kenti. Amik Ovasından yılda üç ürün alabiliyoruz ve Türkiye tarımı için de büyük öneme sahip. Hazırlayacağımız projeler ve atacağımız adımlarla, kırsaldan başlayıp, Kırıkhan´da refah seviyesini daha da üstte çekeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ısrarla üzerinde durduğu 2023 hedefleri için var gücümüzle çalışacağız. Amik ovasındaki çiftçi kazanacak, çiftçi kazanırken Kırıkhan´daki esnaf kazanacak, esnaf kazanırken Hatay kazanacak. Bu büyük bir zincir ve zincirin halkaları var. Hedef büyük Türkiye' değerlendirmesini yaptı. Esnaf ziyareti kapsamında Kırıkhan Köy Dolmuşları Durağına da giden Yayman, çocukluğu ve gençlik yıllarının dolmuş durağında geçtiğini, doğup büyüdüğü Çamsarı köyünün (mahallesi), Kırıkhan´a sekiz kilometre mesafe olması nedeniyle, ortaokul ve liseyi okumak için Kırıkhan´a gidip gelmek için her gün bu dolmuşları kullandığını söyledi. Yayman, 'Biz  köylerde okuyacak okul bulamazdık ama şimdi hükumetimizin sayesinde her köyde okul var' dedi. Hüseyin Yayman için hazırlanan afişte ise 'Birlik, bereket, bolluk için Hatay bize biz Hata´ya emanetiz' yazılması sosyal medyada eleştiri ve alay konusu haline geldi.
MHP Hatay milletvekili adayı İbrahim Gül de ziyaretlerini arttırdı. İskenderun´da ev ve esnaf ziyareti ve kentin Denizciler mahallesinde ziyaretlerde bulunup, yöre halkıyla sohbet eden Gül, Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinde dernek başkanı Musa Salık, yönetici ve üyeleriyle de görüştü.
CHP adayı Mehmet Güzelmansur Antakya bölgesinde ziyaretlerle çalışmasına devam ediyor. Güzelmansur, Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Antakya Köprüder ve esnaf ziyaretinde bulundu. Aynı partinin adayları Suzan Şahin ve Riyat Kırmızıoğlu da İskenderun yöresinde çalışmasına devam ediyor. Partisinin ilçe yöneticileri ile birlikte resmi kurumlar ile meslek odalarını da ziyaret eden Şahin ve Kırmızıoğlu, meslek odaları yöneticileriyle de görüştü.
HDP Hatay milletvekili adayı Kerem Nalbant da Arsuz, Dörtyol ve Erzin bölgesinde seçim ziyaretlerinde bulundu.
24 Haziran seçimlerinden iyi bir sonuç beklediklerini ifade eden SP Hatay milletvekili Necmettin Çalışkan da Antakya yöresindeki sivil toplum kuruluşları ziyaretine devam ediyor.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00