Seçim güvenliği toplantısı

Belen´de 24 Haziran Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine yönelik, seçim güvenliği toplantısı düzenlendi.

SİYASET 15.05.2018 10:02:21 0
Seçim güvenliği toplantısı

Akın Bodur/İskenderun

 Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın´ın başkanlığındaki toplantıya, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Salih Aygün, Emniyet Amirvekili Mehmet Karcı, AKP İlçe Başkanı Abdullah Önder, CHP İlçe Başkanvekili Erol Kozkıran, MHP İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halit Comart ve İYİ Parti İlçe Başkanı İzzet Sarp da katıldı. İssume Mahallesindeki Orman İşletme Şefliği toplantı salonunda yapılan seçim güvenliği toplantısı nda, komiser yardımcısı Ahmet Taşdemir, seçim takvimi çerçevesinde uyulması gereken usul ve esaslar hakkında bilgi verdi. Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı toplantıya katılanlar, Belen´de seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması esaslarına ilişkin alınan kararı yazılı hale getirdi ve imzaladı.

Listeler 21 Mayıs´ta YSK´ya verilecek
24 Haziran seçimlerine katılan siyasi partiler, illerden gösterecekleri milletvekili adaylarının listesini 21 Mayıs Pazartesi günü sasat 17.00´a kadar Yüksek Seçim Kurulana bildirmek durumunda. Bağımsız milletvekilliği adayları da aynı süreye kadar il-ilçe seçim kurullarına bvşuru yapmak zorundu. YSK takvimine göre, 18 Mayıs tarihine kadar da siyasi partiler ittifaktan vazgeçebilecek. Parti ve aday adayları seçim çalışmasını sürdürüyor.
24 Haziran´da cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak adayların sıralaması için yapılan kura çekimi de yapıldı. Buna göre, adayların pusuladaki sırası kurayla şöyle belirlendi: 1. Muharrem İnce, 2. Meral Akşener, 3. Tayyip Erdoğan, 4. Selahattin Demirtaş, 5. Temel Karamollaoğlu, 6. Doğu Perinçek.
Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bilinmeli ki; Biz merhum Erbakan Hocamızın açtığı çığırı devam ettiren partiyiz. Bu ülkenin geleceği ve çıkarları için, meşru her yolun mübah olduğunu da biliyoruz. Her seçim dönemi yaklaşınca AK Parti´nin Saadet´i oyalaması ve son anda vazgeçmesine de gayr-i ciddi ve istihzai tavırlar sergilemesine de alışığız. ´Nasıl olsa bunlar cepte ve bizim arka bahçemiz´ düşüncesi bu defa ters tepmiştir. Saadet kimsenin tutması/kapaması olmadığını göstermiştir.'
CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mehmet Gönenç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir´i makamında ziyaret etti. Gönenç ve Nehir, ziyarette ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Ziyarete teşekkür eden Nehir, Gönenç´e başarı diledi.
İYİ Parti Hatay Milletvekili aday adayı İrfan Önal da, seçime yönelik çalışmalarına hızlandırdı. Partisinin Belen ve Arsuz ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Önal, partilileriyle bir araya gelip, sohbet etti ve projelerini anlattı. Yılların verdiği bilgi brikimi ve tecrübesi ile Hatay´a hizmet etmek için adaylık başvurusunda bulunduğunu ifade eden ve 1999–2001 yılları arasında İller Bankası Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Önal, 'Hatay iyi olacak, Türkiye İyi olacak. Her şey İyi olacak' değerlendirmesini yaptı.

CHP´li başkandan genç üyelerine mektup
CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, genç üyelerine gönderdiği mektupta, 'Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemde, Mustafa Kemal´in Gençliğe Hitabesinde belirttiği gibi, en çok senin gibi gençlere görev düşmektedir' ifadesine yer verdi.
Türkiye´nin en genç CHP İl Başkanı olduğunu belirten CHP Hatay İl başkanı Özgün, partisinin genç üyelerine yazdığı ve ´Değerli genç yol arkadaşım´ diye başladığı mektubunda şunlara yer verdi: 'Bu mektubu Türkiye´nin en genç İl başkanı olarak kaleme alıyorum. CHP emeğin partisi olarak temsiliyet anlamında görevi ve makamı çalışan, emek veren genç bir ferdine temsil etmiştir. Emeğin kıymet gördüğü partimizde genç başkanı, genç milletvekili, genç belediye başkanı ve genç bakanı olarak seni de bu yolda yanımızda görmeyi diliyoruz. Senin partimizdeki varlığın, bizi çok daha güçlü kılmaktadır. Gençlik enerjin, dinamizmiz. İdealist, ilerici duruşun bizi motive etmektedir. CHP ailesinin genç bir üyesi olarak varlığın, bizi tarifsiz şekilde mutlu etmekte ve heyecanlandırmaktadır. Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemde, Mustafa Kemal´in Gençliğe Hitabesinde belirttiği gibi, en çok senin gibi gençlere görev düşmektedir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler tarihimizin en önemli seçimleri olacaktır. Bu noktada seçimlerin, sandıkların ve oyların güvenliğini sağlamak hayati önemdedir. Genç yol arkadaşımız, işte bu hayati süreçte senden beklentimiz bize yardımcı olman ve enerjini vatan için harcamandır. Sandık güvenliğinin sağlanmasında senin görev almanı önemle rica ediyoruz. ´Bir çivi bir nalı, Bir nal bir atı, Bir at bir yiğidi, bir yiğit bir vatanı kurtarır.´ Genç yol arkadaşım; İşsiz kalmaman için, geleceğin için, rahat ve huzurlu bir gelecek için, demokratik özgür bir Türkiye için şimdi görev başına. Görev almak için bulunduğun yerin CHP İlçe başkanlığına başvurman gerekmektedir. Biliyoruz ki atacağın bu minik adım, senin gibi milyonların adımıyla birleştiğinde ülken için dev bir adıma dönüşecektir. İyi ki varsın! İyi ki ailemizin bir ferdisin.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19