'Seçim, Mart-Mayıs arasında'

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, yapılacak ilk seçimde partisi CHP´nin birinci parti olacağını söyledi.

SİYASET 24.08.2022 16:38:00 0


Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da gazetecilerle kahvaltıda buluşan milletvekili Suzan Şahin, 'Yapılacak ilk seçimde Cumhuriyet halk partisi birinci parti olacak ve CHP Hatay´ı parlamentoda temsil eden 11 milletvekilinin 6´sını çıkaracak' dedi.

'Gazetecilerin vatandaşa ileteceği haber, kentin kaderini değiştiriyor'
20 yıldır iktidarda olan AKP´nin ülkeyi yönetmediğini, ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda başarısız olduğunu savunan Hatay Milletvekili Şahin, ülkenin demokratik koşullara kavuşmasında siyaset kadar basının da önemli rolü bulunduğunu ifade etti. Milletvekili Şahin, 'Gazetecilerin vatandaşa ileteceği haberler, kentin, yörenin, bölgenin ve ülkenin kaderini değiştiriyor. İnsanlar yaşanan gerçekleri bilmek zorunda ve gazeteciler de gerçekleri olduğu gibi aktarmalıdır' değerlendirmesini yaptı.

'Bu seçim, Türkiye´nin kader seçimi'
Kentteki işletmelerden Home Cake´de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle sohbet edip, sorularını da yanıtlayan milletvekili Şahin, muhalefetin bir kısmının iktidara karşı birleştiği ve '6´lı masa' olarak tanımlanan 6 siyasi partinin oluştuğu yapının ülkenin her yerini dolaşıp, sorunları dinleyip, taleplerini aldığını ve çözüm önerilerini aktardığını belirtti. Şahin, 'Biz de bunları strateji ile derleyip, ülkeyi yönetmeye talibiz. 6´lı masadan umudumuz yüksek. Ve bu masa, birilerinin beklediği gibi dağılmaz, dağılmayacak. Bu seçim, Türkiye´nin kader seçimi. Türkiye siyasetçilerinin de kader seçimi. 6´lı masa bunları biliyor. biz, Tütrkiye´nin bu kaostan kurtulmasını istiyoruz' diye konuştu. Milletvekili Şahin, bir soru üzerine 6´li masanın cumhurbaşkanı adayının, seçim kararı verilmesinin ardından açıklanacağını da ifade etti. Şahin, iktidarın dış politikasının iflas ettiğini ve Suriye politikasının farklılaştığını da savundu. İktidarın seçim kanununda değişiklik yaptığını, muhalefetin ise bunu Anayasa Mahkemesine götürdüğü anımsatılıp, yeni kanunla seçime gidilmesinin Hatay´a yansıması sorulan Şahin, hangi yöntemle olursa olsun, CHP´nin birinci parti olacağını belirtti.

CHP´nin seçim beklentisi hangi ay?
Türkiye´nde genel seçimin önümüzdeki yıl yapmasının beklendiğini ama seçimin Haziran ayında değil, daha öncesinde gidilmesini beklediklerini anlatan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 'Seçimi, biraz erken ve mart-mayıs arasındaki bir tarihte bekliyoruz' değerlendirmesini yaptı.

'Göç politikasını oluşturacağız'
AKP iktidarının göç ve göçmen politikasını eleştiren ve Suriyeli göçmenler ve göçmenlere ilişkin yapılmayan planlama ve düzenlemenin CHP iktidarında yapılacağını anlatan milletvekili Şahin, 'Ülkenin göç politikasına bakıldığında, bazı ülkelere verilen sözlerin yerine getirildiğini görüyoruz. Bu dönemde her şeyin politikası para üzerine kurulmaya başlandı. Bu politika değiştirilecek. Göç politikasını oluşturacağız. Biz de göçmenleri barış yoluşla oluşturulacak özel bölgelere göndereceğiz. Özel bölgelerin oluşturulması için Birleşmiş Milletler ve Suriye ile görüşmeler yapılaca. Ama iktidar bu görüşmede bulunmayı hiç düşünmedi.

'Şirketlerin yüzde 33´ü Suriyelilerin'
Hatay´da Suriyeli ve yerli halk arasındaki dengenin bozulduğunu belirten milletekili Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Hatay´da şirketlerin yüzde 33´ünü Suriyeliler oluşturuyor. Bu kesim Hatay´da direk ve dolaylı yöndemlerle tesis ve şirket sahibi oluyorlar.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00