“Seçime hazırız”

CHP´li Özcan, Bahçeli´nin erken seçim tarihini Hatay´dan cevapladı.MHP Genel Başkanı Bahçeli´nin seçim için verdiği 26 Ağustos 2018 tarihini yorumlayan CHP´nin sözcüsü Tezcan, hazır oldukları mesajını Antakya ve Samandağ´dan verdi

SİYASET 18.04.2018 11:24:18 0
“Seçime hazırız”

Antakya/SES

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim için tarih verdi. Bahçeli, 'Türkiye´nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019´a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. 26 Ağustos 2018 günü seçim yapılmalıdır' dedi. Bahçeli´nin erken seçim çağrısı olarak yorumlanan değerlendirmesi siyasi kulisleri hareketlendirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, erken seçime hazır olduklarını bildirdi. Tezcan, seçimlere gölge düşmemesi için de çağrıda bulundu: “Bunun için olağanüstü hali kaldıralım.”
İnceleme ve açılışlara katılmak üzere Hatay´a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Hatay il Başkanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında seçime hazır oldukları mesajını verdi. Tezcan, “Hodri meydan, biz CHP olarak her zaman seçime hazırız, hazır olduğumuzu da söyledik. Seçimle ilgili bugüne kadar konuşmalar devam ederken, daha önce kulislerde yorumlar yapılırken, bizim her zaman söylediğimiz şey şuydu: Biz CHP olarak iktidar olmaya talibiz, iktidar olmanın yolu seçim ve sandıktan geçer, hodri meydan” dedi.

Neden ‘hodri meydan´?
Samandağ İlçe Başkanlığının yeni binasının açılış töreninde de erken seçime hazırlıklı olduklarını bildiren Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İl Başkanlığı´nda İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal´ın da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında neden ‘hodri meydan´ dediklerini ise şöyle açıkladı: “Türkiye´nin bugün içinde bulunduğu tüm temel sorunların sebebi şu anda iktidardaki tek adam rejimidir. Tek adam koalisyonu Türkiye´yi çözümsüz bir noktaya sürüklemiştir. İşsizlik, yoksulluk, eğitimdeki çöküş, toplumsal çatışma, kutuplaşma, demokrasi ve özgürlüklerin yok olması, hukuk ve adaletin yok olması gibi temel meselelerimizin tamamının sorumlusu tek adam rejimidir. Tek adam rejiminden kurtulmanın yolu milletin işe el koymasıdır. O da sandıktan geçiyor, bu nedenle yönetemeyen hükümetin, iç ve dış siyasetteki başarısızlığın bedelini halkımız ödüyor. O zaman millet sandıkta tek adam rejimine gerekli dersi verecektir. Biz o yüzden buna hodri meydan diyoruz.”

“OHAL kaldırılmalı”
Seçime ve ‘milletin vereceği karara´ hazır olduklarını vurgulayan Tezcan, OHAL ortamında gerçekleşecek bir seçimin üzerine gölge düşebileceğini vurguladı, sorunları ‘üzerine gölge düşülmüş bir seçimle değil, OHAL´in ortadan kalktığı ortamda, adil bir seçimle´ çözme çağrısında bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22