Seçime AKP de itiraz etmiş

* İskenderun Belediye Başkanlığı seçimine itiraz eden AKP, CHP'den 3 dakika sonra itirazda bulunduğu ortayla çıktı.

SİYASET 4.04.2024 11:59:00 0
Seçime AKP de itiraz etmiş

Akın Bodur- Habib Akdeniz /İskenderun

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin (yerel seçimler) İskenderun Belediye Başkanlığı seçimine CHP'nin dışında AKP'nin de itiraz etti. CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, seçime ilişkin itirazını 02.04.2024 günü saat 14.47'de yaparken, AKP'nin başvurusu da aynı gün 14.50'de Osman Taşçı tarafından yapıldığı ortaya çıktı. AKP, İskenderun Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin 24 sandığa yaptığı itirazda, partilerine ait oyların oy sayın döküm cetveline girilirken eksik girildiğini, partileri adına geçerli olması gereken oyların geçersiz sayıldığı, sandık sayım tutanaklarında geçersiz oylara ilişkin geçersizlik sebebini açıklanmadığı gerekçesini gösterdi.

İskenderun Belediye Başkanlığı seçimine yönelik AKP adına yapılan itirazı inceleyen İskenderun 2 Nolu Seçim Kurulu, itiraz dilekçesi, sandık tutanak defterleri ve sandık sonuçlarının incelenmesi sonrası kararını verdi.

İskenderun 2 Nolu Seçim Kurulu, oy birliğiyle aldığı kararda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütüğü Hakkındaki Kanun'un 111/2. maddesinde "kimliğini ispat edemeyenlerin, delil ve gerekçe gösteremeyenlerin itirazları incelenmez. Bu sebeple incelenmediği tutana yazılır" hükmünün bulunduğunu anımsattı. 

 

"İddialar yasal dayanaktan uzak, soyut nitelikte"

İskenderun 2 Nolu Seçim Kurulu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yetkilisi Taşçı'nın, İskenderun Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin verdiği itiraz dilekçesindeki iddiaların somut delil ve belgelere dayandırılmadı, itiraz kapsamında kurul tarafından incelenen sandık kurulu tutanak defterlerinde itiraz konu olaylarına ilişkin herhangi bir şerh ya da beyanı mevcut olmadığının anlaşıldığı, yasal dayanaktan uzak ve sadece soyut nitelikte olan iddialar karşısında kararını verdi.

Kurulun oy birliği ile aldığı kararda, "... Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik itiraza yetkili kişi olarak bildirilen Osman Taşçı'nın yapmış olduğu ve dilekçesinde partilerine ait oyların, oy sayım döküm cetveline girilirken eksik girildiği, partiler adına olması gereken oyların geçersiz sayıldığı, sandık sayım tutanaklarında geçersiz oyları ilişkin geçersizlik sebebinin açıklanmadığı iddialarla ilgili ilgili herhangi herhangi bir delil sunulmamış olması ve gerekçe gösterilmemesi ayrıca ilçemiz seçim kurulu kapsamındaki sandıklara ait sandık defterlerinde söz konusu itirazlara yönelik herhangi bir şehrin veya beyanı bulunmadığından ötürü 298 sayılı kanunun112/2 hükmü gereğince reddine" ifadesine yer verdi.

 

AKP'li üye, partisinin itirazını ret etti

Karar, seçim kurulu başkanı ve 2 memur üyenin yanı sıra kurulun AKP'li üyesi Güven Gündüz, CHP'li üyesi Haydar İnkaya, İYİ Parti üyesi Ökkeş Batuhan Şahmaran ve TİP'li üyesi Lale Lemya Dik'in oy birliğiyle alındı. Bu kapsamda, AKP'nin İskenderun Belediye Başkanlığı seçimine yaptığı itirazı, AKP'li üye reddetmiş oldu.

 


Anahtar Kelimeler: Seçime itiraz etmiş

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74