Seçimi birleşik ittifak kazandı

İskenderun CHP´nin kongresi

GÜNCEL 17.12.2019 11:02:23 0
Seçimi birleşik ittifak kazandı

Akın Bodur/İskenderun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe örgütünün önceki gün yapılan ve iki listenin yarıştığı kongrede, birleşerek ittifak yapan Yusuf Mansuroğlu grubu kazandı. Yusuf Mansuroğlu ile Semir Çıtanak ile listelerinin yarıştığı kongrede, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve bazı milletvekillerine karşı olanların, partinin kurultay delegeliği ile genel ve yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin buluştuğu birleşik ittifak, seçimin galibi oldu. İskenderun ilçe kongresi sonuçlarında Sanayi ve Ticaret eski Bakanları Mehmet Dönen ve Fuat Çay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihad Matkap´ın ekiplerinin etkili olduğu düşünülüyor.

Mansuroğlu 237, Çıtanak 156 oy aldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Matkap´ın divan başkanlığını yaptığı, İskenderun İsa Taş Plazada yapılan ve 417 delegenin oy hakkının bulunduğu CHP İskenderun ilçe kongresinde 16+1 yönetim kurulu üyesi ile 97 il delegesi belirlendi. Buna göre, İskenderun CHP ilçe kongresine 417 delegeden 398´i katılırken, 19 delege seçimlere katılmadı. İki ayrı sandıkta kullanılan 398 oyun 5´i geçersiz sayılırken, partinin ilçe başkan adaylarından Yusuf Mansuroğlu 237 delegenin oyunu, Semir Çıtanak ise 156 delegenin oyunu aldı ve Mansuroğlu ilçe başkanı seçildi. Mansuroğlu, 81 farkla seçimi kazanmış oldu. Kurultay ve il seçimine yönelik beklentiyle oluşturulan birleşik ittifakın yapılacak il kongresi ve özellikle kurultay delegeliği ile yapılacak ilk erken seçimde uzlaşmanın bozulması bekleniyor. Oluşan ittifakın ağırlıklı olarak kurultay delegeliği ve milletvekilliği adaylığı üzerine gerçekleştiği ifade ediliyor. Buna göre Hatay´da dört ilçede yapılan ilçe kongrelerinde özellikle Samandağ´da önemli sayıda il delegesi kazanan, İskenderun´da da kurulan ittifakla galip gelen eski bakanlardan Çay´ın ekibine önderlik yapan damadı Servet Mullaoğlu´nun il seçiminde bir adım öne çıktığı ama henüz bu sayının sonuçlar için yeterli olmadığı değerlendiriliyor. İskenderun´da seçim sonucunun çok parçalı ittifakla belirlenmesinin bunun en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

CHP ilçe yönetiminde kimler var?
Önceki gün yapılan kongre sonuçlarına göre İskenderun CHP İlçe Başkanlığına Yusuf Mansuroğlu üçüncü kez getirilirken, 16 üyeli yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Mehmet Çağlar Barutçu. Zeki Batman, Selin Bilen, Nursen Diken, Mehmet Günay, Haydar İnkaya, Mehmet Kır, reşit Korkmaz, Rahşan Meto Keskin, Veysel Özen, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Nilgün Selçuk, Şirin Toğargör, Cemal Yalçın ile Güray Ömer Yayla.

Eski milletvekili il delegesi oldu
Mansuroğlu´nin listesinden il delegesi olarak belirlenen 97 isim arasında Hatay eski Milletvekillerinden Mevlüt Dudu ile İskenderun Belediyesi eski Başkanlarından Yusuf Civelek ile Payas Belediyesi eski Başkanı Öztürk Çolak da yer aldı. Buna göre Mansuroğlu´nun listesinden il delegesi seçilen isimler arasında Bülent Bozdoğan, Özer Çağşar, Ender Çolakoğlu, Gazanfer Dik, İmam Kılıç, İsa Taş, Mehmet Gazi Tümkaya, Mehmet Varçın, Ziya Okur, Fliz Yeşildağ, Fevziye Miçooğulları, Tevfik Bilen, Selen Saraç, Nuray Salkım, Şevket Yolcu, Fevziye Toprak, Mesut Yüksekbaş da bulunuyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı milletvekillerinin destek verdiği belirtilen İskenderun CHP´nin ilçe başkan adayı Semir Çıtanak´ın yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluşmuştu: Mehmet Balta, Hasan Bıçakçı, Akın Çam, Zeki Çıkan, Mustafa Kemal Gönen, Gönül Kütük Güngör, Beyaz Kahraman, Nermin kaynar, Adem Kesik, Meryem Kocaman, Sultan Küşne, Nurettin Layık, Nuri Tekin, İlyas Edip Terbiyeli ve Mehmet Yaran.

CHP 4 ilçede başkanlarını belirledi
Cumhuriyet Halk Partisi, İskenderun´un yanı sıra Belen, Erzin ve Samandağ´da da ilçe başkanlarını belirledi. Buna göre Belen ve Samandağ eski başkanlarla devam ederken, Erzin´de partinin ilçe başkanı değişti. CHP´nin Belen ilçe başkanlığına Fevzi Yüksel yeniden getirilirken, Samandağ ilçe başkanı Turgay Abacı da koltuğunu korudu. Geçtiğimiz ay üyelerle yapılan eğilim yoklamasında ilçe başkanı olması istenilen Yalçın Elmanoğlu ise Erzin CHP ilçe başkanı oldu.

Belen, Yüksel´le devam
Buna göre Fevzi Yüksel başkanlığındaki Belen CHP yönetimi şu isimlerden oluştu: Ahmet metin Araşan, Hakan Cezairlioğlu, Yavuz Çil, Mehmet Kaya, Lihda Khjarıan, Hatice Kurtulan, Erol Kozkıran, Fevzi Sengel, Vahiddin Solak, Ahmet Uçan, Ayhan Uçman ve Sabriye Uçum.

Samandağ´ın yeni yönetiminde kimler var?
85 delege ile 16 ilçe yönetiminin belirlendiği, eski bakanlardan Çay´ın divan başkanlığını yaptığı Samandağ ilçe kongresine tek liste ile gidildi. Turgay Abacı´nın başkan seçildiği Samandağ CHP ilçe yönetimi de şu isimlerden oluştu: Nilgün Boğday, Dilek Doğru, Yağmur Evecen, Hayati Güneş, Yaşar Güzey, Yusuf Ziya Helvacı, Feray İncir, Erdal Kabasakal, Kemal Kara, Kenan Kuş, Kemal Miçooğulları, Salim Sağıltıcı, Tuncay Sahillioğulları, Doğan Sivri, Nebit Şat ve Özcan Toprak.

Erzin´de başkan değişti
Üyelerle yapılan eğilim yoklaması sonucu aday olması istenilen ve önceki gün yapılan genel kurulda 11 il delegesi ile Yalçın Elmasoğulları´nın başkanlığında belirlenen Erzin CHP ilçe örgütünün 12 üyeli yönetimi de şu isimlerden oluştu: Dilek Atmaca, Mehmet Bölükbaşı, İdris Çankır, Elif Gül, Kazım Güven, Behiye Kargaoğlu, Osman Savaş Özaslan, Erhan Özden, Neclet Yıldırım, Tayfun Yıldız ile Halime Vural.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00