Seçimler birleştirebilir

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, partisinin 27 Ocak´ta Ankara´da yapılacak olağanüstü kurultay için çalışmalara başladıklarını belirtti.

SİYASET 9.01.2018 10:14:12 0
Seçimler birleştirebilir

 

Gültekin, partisinin Hatay il ve ilçe başkanları ile yönetim kurullarının katıldığı genişletilmiş toplantısında, Hatay´ın, Türkiye-Suriye krizi döneminde terör ve ekonomik olarak büyük sıkıntılar çektiğini, partisinin bu dönemde ilk çözüm önerilerini Antakya´da yapılan basın açıklamaları ve mitinglerle halka anlattığını ifade etti. Gültekin, “Türkiye-Suriye krizinin başladığı günlerde Hatay´da ilk sokağa inen ve Türkiye-Suriye barışının gerçekleşmesi için mücadeleyi başlatan partiyiz. Biz Türkiye-Suriye krizi olmadığını söyledik. Suriye´ye bir emperyalist saldırı ve Suriye´nin vatanını savunduğunu açıkladık. Zaman içinde bizim ifade ettiklerimiz doğrulandı. Amerika Suriye´yi parçalamak için dünyanın bütün terör örgütlerini Suriye´nin üzerine göndermiştir. Suriye Devleti Başkanı Beşar Esad ve halkı yiğitçe vatanını savunmuştur. Partimiz de krizin başladığı, günlerden itibaren Suriye devleti ve halkının yanında yer almıştır. Bugün Türkiye-Suriye krizi çözülmeye çok yakındır. Türkiye-Suriye devletinin el sıkışması, Hatay´ın ekonomik sorununu önemli ölçüde çözecek ve çarşıları şenlenecektir. Ortadoğu kapısının açılması, Hatay´ın bayramı olacaktır” dedi. Olağanüstü bir dönemden geçildiğini anlatan Gültekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Dünyamız yeniden şekilleniyor. Atlantik çıkmazda, Asya ise büyük bir birleşme sürecini yaşamaktadır. Bu süreçte dış politikada, partimiz; Türkiye-Suriye krizinin çözümünde, Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüş, barışın sağlanmasında önemli adım atmıştır. Yine başta Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimiz, Rusya, Çin, İran, Irak, İran gibi büyük devletlerle devlet başkanlığı düzleminde görüşmeler gerçekleştirmiş ve Amerikan emperyalizmine karşı Asya devletlerinin birlikte hareket etmesinin öncülüğünü yapmıştır. İç cephede ise FETÖ-PKK gibi terör örgütlerine karşı halkı birleştirmiştir. TSK´nin PKK belasını hendeklere gömülmesindeki başarısını desteklemiştir... Seçimler erkene alınabilir, hatta Cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye seçimleri birleştirilebilinir. AKP, cumhurbaşkanı seçimlerinde önde olacağını, belediye seçimlerinde geride olduğunu görmüştür. Bu anlamda seçimleri birleştirebilir.'
Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ise, kurultay için Hatay´ın bütün ilçelerinden otobüs kaldıracaklarını, kurultay delegelerinin yanında vatandaşları da kurultaya davet etti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00