“Seçme ve seçilme hakkı gasp edildi”

CHP´nin 37. Hatay İl Kongresi´nde başkan adaylığı başvurusu için yazı delegelerin imzalarını geri geçmesi ve yüzde 10 delegenin imzasını alamadığı için il başkan adayı olamayan Ferda Bakır, adaylığının engellendiğini savundu, y

SİYASET 27.02.2020 11:56:23 0
“Seçme ve seçilme hakkı gasp edildi”

İskenderun/SES

 Bakır, bazı kadın delegelerin bir kadın adaydan seçime giremesin diye imzalarını geri çekmesini ise trajedi olarak yorumladı.

Seçimin ardından yaptığı yazılı açıklamada CHP´nin 37. Hatay İl Kongresini değerlendiren Ferda Bakır, “Ne yazık ki; demokrasiyi savunan bir partide; ‘çarşaf liste istemiyoruz tek adaylı bir seçim olsun´ mantığıyla blok liste oylandı ve insanların seçme ve seçilme hakkı gasp edildi. Anti demokratik olarak seçime girmem engellendi. Seçime girmem için gerekli yeterli imzalar toplanmasına rağmen çeşitli baskılarla mükerrer oylar bahane edilerek divanda imzalar geri çektirildi. İmzalarını çekmeyenler ise arabalarında oturtuldu, dışarı çıkarıldı. 3 eksik oyla seçime giremedim” dedi.

Kılıçdaroğlu´nun ‘siyasi zerafetini´ hatırlattı
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun karşısındaki Muharrem İnce´ye yeterli imza toplayamadığı bir seçimde imzaları tamamlamaları talimatı, 15 milletvekiliyle verilen destekle İYİ Parti´nin seçime girmesinin sağlandığı, demokrasinin önünü açan ‘siyasi zerafet´ örneklerini hatırlatan Bakır, kadın ve gençlik kotasının da il kongresinde gözardı edilmesini eleştirdi. Bakır, şunları kaydetti: “Genel Başkanımızın talimatı ve genel merkezimizin ortak kararı olan; kadınlarımızın ve gençlerimizin siyasete katılımlarının mutlak olması gerektiğinin altı vurgulanmasına rağmen; bu talimatlar yok sayılarak örgütten gelen bir kadın adayın adaylığı elbirliği ile, antidemokratik bir biçimde engellenmiştir. Bunu herkes görmüş ses çıkarmamıştır. Bu İl kongresinde yapılanlar tüzüğümüze göre %33 cinsiyet kotası da ihlal edilerek 80-90 kişilik bir listede 2 kadın il yönetimine, 1 kadın da kurultaya konularak haklar gasp edilmiştir. Bu kongrede yapılanlar CHP için, Hatay için, kadın için, emek için büyük bir ayıp ve kara lekedir. Partimizin eylem ve söylem birliğini zedeler, bizi başarısızlığa götürür.”

Batır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Liyakat esasına göre seçilen, bulundukları konumun mevkiinin önemini bilen yöneticiler, birey olabilen ve herkese eşit davranabilen akılcı bireylerden oluşur. Yöneten,yönetilmeyen, icazet almayan kişilerden oluşan bir örgüt yapısı, “ben yaptım, oldu” düşüncesini kabul etmez.
Bu gerçeklikle; bizler bu haklı davamızda mücadele etmeye hiç durmadan, yorulmadan, bıkmadan devam edeceğiz. Kişilerin şahsi çıkarları için yaptıkları yanlış, partimizi bağlamaz. Biz; bu davaya inanmış insanlarız. Bu anlamda vereceğiniz destek bizlere güç verecektir. Ülkemizin geleceği açısından bir kilit durumuna gelen partimizin oy potansiyeli ve taşıdığı değerler açısından partimizi daha etkin ve daha güçlü verimli hale getirme adına mücadelemiz devam edecektir. Bu bir dik duruş ve emeğe sahiplenme mücadelesidir. Sevgiyi hakim kılma mücadelesidir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19