Seçmen listeleri güncellendi

Seçmen listeleri güncellendi. Seçmen listeleri YSK´nın internet adresinden görülebilinecek.

SİYASET 28.04.2018 11:20:25 0
Seçmen listeleri güncellendi

Akın Bodur
Seçmen kütüklerinin listeleri 2 Mayıs´ta da askıya çıkacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Buna göre Cumhurbaşkanı adayı gösterme tarihi 4-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Seçim takvimine göre milletvekili listeleri için son başvuru tarihi de 21 Mayıs olarak belirlendi. İttifak için başvurular ise 6 Mayıs´ta bitecek. 24 Haziran seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi 7 Haziran´da başlayıp, 19 Haziran´da sona erecek.

Milletvekili Şanverdi önce başvurdu, sonra geri çekti
İki dönem parlamentoda görev yapan Hatay Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Fevzi Şanverdi, milletvekili olmak için birkez daha başvuruda bulundu, ancak daha sonra başvurusunu geri çekti. Milletvekili Şanverdi, milletvekili aday adaylığını geri çektiğini ifade ettiği sosyal medyada yaptığı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Görülen lüzum üzerine dün başvuru yaptığım milletvekili aday adaylığımı geri çekiyorum. Bugüne kadar partimizin her kademesinde icra ettiğimiz hizmetlerimizi bundan sonra Sn. Reis-i Cumhurumuzun taktirleri doğrultusunda devam edecektir. Hemşehrilerime saygıyla duyrulur.'

Başkan Şanverdi vekillik görevi istiyor
Reyhanlı Belediyesinin AKP´li Başkanı Hüseyin şanverdi, 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için belediye başkanlığından istifa etti. Reyhanlı´da 14 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve partisi AKP´nin ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Hüseyin Şanverdi, '2014 yılında Reyhanlı halkının teveccühüyle Belediye Başkanlığına seçildim. 14 yıldan buyana ilçe halkımızın hizmetinde çalıştım. Önümüzdeki 24 Haziran´da Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi yapılacaktır. Genel merkezle yaptığım istişarede istifa etmem konusunda hakkımda hayırlısı olması söylendi. İnşallah bundan önce yerelde Reyhanlı halkına hizmet ettim, bundan sonra genelde Ankara´da halkımıza hizmet etmeye gayret edeceğim. Halkımızın her zaman yanında olacağız. Veda değil görev değişikliği olacaktır. Genel merkezimiz ve genel başkanımız ttakdir ederse Hatay´a daha güzel hizmetlerde yer almak için görev alırız' dedi.
CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu da 24 Haziran seçimlerinde aday olmak için il başkanlığı görevinden istifa etti.
AKP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik de, 27. Dönem için Hatay Milletvekilliği aday adaylığına başvuru yaptı.
Şanverdi ve Mullaoğlu´nun istifası, seçim takvimi kapsamında 26 Nisan Perşembe günü yapıldı.
İskenderunlu olan Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz da Hatay Milletvekili aday adayı olmak için emekliye ayrıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ahmet Dolğun, CHP´den Hatay Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Dolğun, Reyhanlılı.
CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel de milletvekili aday adayı olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.
MKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. olan ve profesör ünvanını hak ettiği belirtilen Tülin Durgun Yetim, milletvekilliği adaylığı  akademisyenlikten istifa etti ve başvuru için Ankara´ya gitti. Partisinin Hatay´daki il ve ilçe örgütlerini, Antakya Belediye Başkanı İssail Kimyeci´yi de ziyaret edeceğini de belirten Yetim, ziyaretlerine başladığını da ifade etti.
İş insanlarından Zeno Mobilya sahibi Kemal Güven, yaptığı basın açıklamasıyla Hatay ve ülkeye hizmet için göreve talip olduğunu ve AKP çatısı altında milletvekili olarak hizmet etmek istediğini söyledi. Kırıkhanlı olup, Antakya´da yaşayan Güven, 'Hatay´ın sorunlarını biliyorum. Esnaf olarak ticaret yaptığım bu güzide memleketin ihtiyaçlarının farkındayım. 16 yıldır güzel ülkeme hizmet eden liderimin, partimin ve AK Kadroların başarısını her zaman takdir ettim, kimi zaman dua ettim, kimi zaman omuz verdim, kimi zaman baş koydum. Bir bayrak yarışı olarak gördüğüm bu kutlu davanın bir neferi olarak bana teslim edilecek emaneti bir müddet taşıyıp ardından emin ellere teslim etmek üzere istiyorum” dedi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00