ŞEFFAFLIK, TEMİZLİK ve EŞGÜDÜM

Büyükşehir Belediyesi üst yönetiminden Kovit-19 toplantısı

GÜNCEL 19.03.2020 11:34:17 0
ŞEFFAFLIK, TEMİZLİK ve EŞGÜDÜM

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Tazearslan başkanlığında genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, hukuk müşavirleri ve denetçilerin katılımıyla koronavirüs (COVID-19) riskine karşı önlemler, çalışma programı, kurumlarla eşgüdüm ele alındı.
Büyükşehir Meclis Salonu´ndaki olağanüstü toplantıda 1 metre kuralına uyarak Büyükşehir yöneticileri, kurum içinde ve il genelinde yapılacakları konuştu. Personel ve vatandaşların alması gereken önlemleri masaya yatıran yöneticiler riskleri en aza indirmek için teyakkuzda olduklarını ifade etti.

Ekipman eksiklikleri giderilecek
Dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları konusunda ilgili daire başkanlıklarının her türlü ekipman teminini sağlaması konusunda ortak karar alan yetkililer, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile dirsek teması halinde olmaya devam edeceklerini belirtti.
Büyükşehir yöneticileri, halka açık hizmet veren lokanta vb. yerlerin hijyeni konusunda yapılan denetimlerin sıklıkla yapılması konusunda da karara vardı.
Büyükşehir personellerinin idari izinli sayılması konusunu da değerlendiren yetkililer, insan sağlığının her şeyin üstünde olduğunun bilinciyle karar alacaklarını açıkladı.

İnteraktif haberleşme kanalları açık olacak
Muhtarlardan daire başkanlıklarına gelen taleplerin MUBİM sistemi üzerinden sağlıklı bir şekilde yürütülmeye devam edeceklerini belirten Büyükşehir yöneticileri, hizmetlerin yürütülmesi noktasında interaktif haberleşme kanallarının kullanılmaya devam edileceğinin altını çizdi.

Güvenlik ve haber alma hakkı
Kurum içindeki güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasının da kararlaştırıldığı toplantıda vatandaşların gelişmelerden haberdar edilmesi için sosyal medya platformlarının daha da etkili kullanılması görüşünde fikir birliğine varıldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00