Şehir Ödülleri HBB ve Arsuz´un

Bu yıl Ardahan´da verilecek Şehir Ödülleri 2020´nin iki ödülü Arsuz Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin

GÜNCEL 11.02.2021 12:10:38 0
Şehir Ödülleri HBB ve Arsuz´un

Sadet Berkyürek/İskenderun

Her yıl şehir liderleri ve profesyonellerini İzmir´de buluşturan Şehir Ödülleri bu yıl Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılını kutlayacak Ardahan´da verilecek. Şehir Ödülleri Türkiye 2020 organizasyonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne ‘Yılın Gastronomi Şehri´ ödülü verilecek. Arsuz Belediyesi de Rhossus Antik Kent Projesiyle 'Yılın Şehir Estetiği Projesi' ödülüne layık görüldü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan yazılı açıklamada, “Hatay gastronomisi, eşsiz gastronomi değerlerini koruma, yaşatma ve geleceğe aktarma çalışmaları nedeniyle hak ettiği ödüle, 22-23-24 Şubat tarihlerinde Ardahan´da düzenlenecek Şehir Ödülleri Türkiye 2020 organizasyonunda kavuşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle düzenlenen organizasyonda yer alacak olan Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hem Hatay´ı hem de eşsiz mutfağını, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlayan Ardahan´da tanıtma fırsatı bulacak” ifadesi kullanıldı.

Bu yıl Ardahan Üniversitesinin evsahipliği ve iş ortaklığında gerçekleştirilecek. Ardahan ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ardahan Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Çıldır Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek ödül töreni ile Ardahan´ın kurtuluşunun 100. Yılında, 22-23-24 Şubat´ta, Ardahan´ın kültürel, doğal ve folklorik zenginliklerini ulusal düzeyde tanıtma da amaçlanıyor.

Kimler ödül alacak?

Bu yıl, özel ödüller kapsamında, şehirlerine dokunarak geleceklerini değiştiren, ülkenin 3 önemli değerine Şehre Adanmış Yaşam Özel Ödülü, Şehri Temsil Hemşehri Ödülü ve Şehrine İnananlar Özel Ödülü verilecek. Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller kategorisinde ise 4 akademisyene başarılı çalışmalarının sonucu ödül verilecek. Umut Işığı Temalı Paydaş ödülleri kapsamında ise, şehirlerini temsilen 4 büyükşehir belediyesi, 1 İl belediyesi, 1 Üniversite, 2 Kaymakamlık, 2 Kalkınma Ajansı, 1 Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 9 ilçe belediyesi, 1 Ticaret ve Sanayi Odası, 1 Ticaret Borsası ve 1 belde belediyesi ekipleri ile birlikte ödül almaya Ardahan´a gelecek.

Vali Öner´in ´hoşgeldiniz´ yemeğiyle başlayacak

22 Şubat akşamı, Vali Hüseyin Öner´in, “Ardahan´a Hoş Geldiniz Yemeği” ile başlayacak etkinliklerde, Tarihi Ardahan Kongre Binasında liderlere kahve ikramı ile devam edilecek, 23 Şubat sabahı, Çıldır Gölü, Türkiye´de ilk defa kurulan Çıldır Buz Şehri ve Şeytan Kalesi Fotoğraflama ve İnceleme Gezisi Çıldır Kaymakamı Alper Taş ve Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu´nun ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Ardahan´ın en önemli kimlik unsurlarından Çıldır Gölü üzerinde, Maraş Dondurma Gösterisi gerçekleştirilecek. Donmuş göl üzerinde atlı kızak ile gezi, kendilerine has yöntemleri ile buz balıkçılarının balık avı tüm katılımcılara unutamayacakları anlar yaşatacak.

Şehir Ödülleri Türkiye 2020 “Ardahan” ödül takdimleri ve Yöresel Aşık atışması sonrası, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ev sahipliğinde, Ardahan´ın en özel lezzetlerinin yer aldığı gala yemeği ile tüm katılımcılar Ardahan´ın gastronomi değerlerini deneyimleme fırsatı bulacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00