Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

Arsuz´da, belediyesi ve ATSİAD işbirliğiyle Atatürk Kent Meydanı´nda yöre halkına Erzin´de de Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci´nin evsahipliğinde gerçekleşen etkinlikte şehit aileleri ile gaziler iftar yemeği verildi.

GÜNCEL 28.05.2019 10:05:34 0
Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

İskenderun-Erzin/SES

Arsuz Belediyesi ve Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği (ATSİAD) işbirliği ile Arsuz Atatürk Kent Meydanı´nda iftar yemeği verildi. İftara Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İyi Parti Arsuz İlçe Başkanı Kamil Kubat, ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz, muhtarlar, belediye meclisi üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, gaziler ve şehit yakınları da katıldı. İftarda konuşan belediye başkanı Güven, birlik ve beraberliğin yaşandığı mübarek Ramazan ayının, Arsuz halkı ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçe jandarma komutanı Teğmen Selim Tıraş, İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak ile protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen iftar, duayla başladı. Kaymakam Demirci, iftar sofrasında şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu´na (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler ve yurt perosneli, İskenderun´daki ‘Sevgi Evleri´ ile Antakya´daki huzur evlerinde barınan yaşlılarla iftarda buluştu. KYK Yurt Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Okuyucu, “Yurt personeli ve öğrencilerle birlikte Ramazan ayının yardımlaşma, paylaşma, dayanışma ve gönül kazanmak maneviyatıyla sevgi evlerindeki çocukları, huzur evinde kalan yaşlıları, şehit ailelerini yurtlarda misafir ederek birlikte iftar açıyoruz' açıklamasını yaptı.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da belediye yemekhanesinde yetim çocuklarla iftarda bir araya geldi. İftara Hatay İHH yöneticileri de katıldı. Kuran-ı Kerim´in okunduğu iftarda, dualar sonrası oruç açıldı. İftarda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, ”Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yetim ve öksüzlere sahip çıkmak, onların Ramazan sevincine ortak olmak amacıyla böyle bir iftar programı düzenledi. Ramazan Ayı´nda her kesimle kucaklaşarak, birlikte iftar yaparak paylaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yetimlerle yan yana gelebilmek, onların başını okşayabilmek, onlara sevgi ve merhametle bakabilmek, şefkatle bakabilmek, hemhal olabilmek, bir olabilmek beraber olabilmek çok önemli' dedi ve yetimlerin isteklerini dinledi.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23