Şehit aileleri ve gazilere iftar

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Valiliğinin himayesinde şehit aileleri ve gazilerin onuruna İskenderun´da düzenlenen iftara katıldı.

GÜNCEL 21.04.2022 09:28:48 0
Şehit aileleri ve gazilere iftar

İskenderun/SES

 İftara, İskenderun, Payas, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Erzin´den 1.600´e yakın kişinin katıldığı belirtildi.
Ramada Otel´de düzenlenen iftar, Kuran-ı Kerim´in okunması ile başladı. İftarda konuşan vali Doğan, “Mübarek Ramazan ayının tam ortasındayız. Ramazan´ın bizlere hayır, bereket, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Ramazanın ilk haftasında Antakya´da şehit yakınları, gazilerle bir araya gelmiştik, bugün de İskenderun´da sizlerle birlikteyiz, soframızın bereketi daim olsun. Bu güzel havada, böyle manevi bir ortamda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu vatan toprağında yaşayan milletimizin müreffeh, güzel bir hayat sürmesi, güçlü ve büyük bir Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bir Türkiye için gayret gösteriyor, çalışmalar yapıyoruz. Coğrafyamıza baktığımızda, etrafımızdaki kaosun Türkiye´yi etkilememesi mümkün değil. Hemen güney sınırlarımızda Suriye´de ki kaos, doğu sınırlarımızdaki kargaşa ve kuzeyimizde başlayan savaş Türkiye´nin ne kadar güçlü olması gerektiğini ortaya koymaktadır. Bugün yerli ve milli savunma sanayiyle, dünya da göz dolduran, imrenilerek bakılan İHA´larıyla, SİHA´larıyla gökyüzünde milletine güven veren, ekonomisiyle dünyaya meydan okuyan bir Türkiye var. Bugün özel sektörün gücüyle dünyanın her tarafında fabrikalar inşa eden, iş yapan, üreten Türk müteşebbisleri var. Bunların tamamı bu toprakların müreffeh olması, evlatlarının geleceğe güvenle bakabilmesi adına hepimize mutluluk veriyor. Ben tekrar aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlar gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını feda ettiler. Şehitlerimizin emaneti, bizim emanetimiz. Onlar her zaman başımızın tacı, kapımız onlara her zaman açık, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyor, devletimizin imkanları ölçüsünde ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Onlar en kıymetli varlıklarını bu vatan için verdiler, bizde onların her işine amadeyiz' diye konuştu.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada da, Ramada Otel'de verilen iftara, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, HBB Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Ünalan, İSTE Rektörü Tolga Depci, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, kaymakamlar, belediye başkanları, kanaat önderleri, iş insanları da katıldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62