Şehit astsubay Gedik adına ´hatıra ormanı´

21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile düzenlenen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Hatır

GÜNCEL 23.03.2022 11:17:06 0
Şehit astsubay Gedik adına ´hatıra ormanı´

 

İskenderun/SES
 Denizciler mahallesindeki fidan dikimine, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek de katıldı.
Fidan dikim töreninde konuşan vali Doğan, 'Bugün hem fidan dikeceğiz hem de şehidimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´i yad edeceğiz. Malum burada olan hazirun, buradaki orman yangınını, yangından sonra kamuoyunda konuşulanları çok iyi hatırlar. Kimileri ormanı yaktılar villa yapacak, kimileri burada kendilerine yer açıyor dediler, kimileri biz ağaçlar, orman yanmasın telaşında çırpınırken farklı spekülasyonlar yaptılar. Fakat bugün görüyoruz ki yanan bütün alanların, orman teşkilatı tarafından bakımları yapıldı ve biraz önceki ifade edilen rakama göre de yanan ormanın 3 katı kadar fidan toprakla buluşturuldu. Bu alanda meydana gelen yangını çok iyi hatırlıyorum, gece sabaha kadar bakanımızla birlikte çıkan orman yangınını sevk ve idare etmiştik. Ormancıların gayretini, çabasını, cesaretini o gece hepimiz görmüştük. Hiç uyumadan sabaha kadar koşturan, çabalayan, çırpınan orman teşkilatımızın tüm mensuplarını da saygıyla selamlıyorum. Biz toprağı ormanla, ağaçla, fidanla buluşturduk yetti mi, yetmedi ilaveten Hatay´daki orman varlığımızı korumak, büyütmek amacıyla Hatay´a bir Orman Bölge Müdürlüğü kurduk. Bu teşkilat sayesinde inşallah Hatay´daki ormanlarımıza, fidanlarımıza daha iyi bakılacak, korunacak. Bu Hatay için çok ciddi bir yatırım, katkı olacaktır. Bugün nevruz, ilk baharın habercisi her ne kadar havalar biraz soğuk gitmiş olsa da 21 Mart ile birlikte artık doğa da uyanmaya başlıyor, inşallah verimli bir sezon olur. Çok güzel yağış aldık, barajlarımız doldu, umarım hasat sezonumuzda çok bereketli, huzurlu olur diye düşünüyorum. Şehidimiz adına bir orman bölgesi ilan ettik, orman teşkilatımız hazırlığını yaptı. Şehidimizin isminde tüm şehitlerimizi yad etmeye çalışıyoruz. Kiminin ismini okullarımıza veriyoruz, kiminin ismini farklı alanlara vererek onların isimlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Şehitlerimiz ölmedi, biz biliyoruz onlar yaşıyorlar, kalbimizde yaşıyorlar' diye konuştu. Doğan, törende şehit Ferhat Gedik ve kendisiyle beraber teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Eren Bülbül´ün hayatlarını konu edinen “Kesişme; İyi ki varsın Eren” filminin orijinal afişini şehidiin annesi Hatice Gedik´e hediye etti.

Hatay´da 2.000 hektar ağaçlandırılacak
Hatay Orman Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdür Yardımcısı Günay da, 'Hatay Orman Bölge Müdürlüğü olarak ağaçlandırma çalışmalarında bu yıl 2.000 hektarı ağaçlandırarak yeşil vatanımızı arttırmayı planlıyoruz. İstatistiklere göre il genelinde, doğal afetlerle yok olan ve bakım amaçlı kesilen ağaçların 3 katı ağaç toprakla buluşturuldu' dedi. Hatay Milletvekili Özel ise, 'Yaralarımızı hızlıca sarmak ve kaybettiğimiz orman varlığının çok daha büyüğüne erişmek için İlimiz başta olmak üzere tüm ülkemizde ağaçlandırma çalışmalarının büyük bir titizlikle ve hızla devam ettiğini buradan mutlulukla ifade etmek istiyorum' diye konuştu. Şehidimizin kardeşi Arif Gedik de, “Abim bir kahramandı, vatanı ve milleti için canını verdi. Abimin isminin verileceği bu hatıra ormanıyla ilgili çalışma yapan sayın valimiz, milletvekilimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız ve desteklerini veren, çalışmalara emek veren herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19