Şehit kabirlerine karanfil

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü kutlandı, şehitler de törenle anıldı.

İSKENDERUN 20.03.2018 10:18:14 0
Şehit kabirlerine karanfil

Karaağaç Asri Mezarlığındaki Şehitlikte düzenlenen törende, günün anlam ve önemi anlatıldı, şehit kabirleri de törene katılan protokol, şehit mezarlarını ziyaret edip, karanfil bırakıldı ve şehit aileleriyle sohbet etti. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Anıt Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı ve tüm şehirlerimize Allah´tan rahmet diledi. Soytürk, şunları yazdı: 'Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti´nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtı olarak tarihe altın harflerle işlenmiştir. Devletimiz, şehitlerimizin sayesinde dimdik ayaktadır ve onların kahramanlık ve cesaretinden aldığı güçle aydınlık istikbale doğru kararlılıkla yürümektedir.'
Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mevlüt Dudu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli de katıldı.
Arsuz´un Gözcüler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Gözcüler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan etkinlikte de şiirler okundu, canlandırmalar yapıldı. ´18 Mart Çanakkale´ konulu şiir, resim ve komposizyon dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol tarafından verildi. Etkinliğe katılanlara Kızılay tarafından hoşaf ve ekmek ikram edildi. Etkinliklere kaymakam Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban ve eşi Füsun Çoban, Belediye Başkanı Nazım Culha, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve şehit aileleri de katıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29