Şehit Özer gözyaşlarıyla uğurlandı

Adıyaman şehitlerinden biri Hataylı

GÜNCEL 18.08.2018 12:52:54 0
Şehit Özer gözyaşlarıyla uğurlandı

İskenderun/SES

Adıyaman´da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan dört askerden biri olan Hataylı Aydın Özer, dün yapılan törenin ardından eşinin memleketi Nizip´te toprağa verildi.
Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer´in Türk bayrağına sarılı tabutu, Adıyaman´daki törenin ardından Hatay´da yaşayan ailesinin isteği üzerine, şehidin öğretmen eşi Sermin Özer´in memleketi Gaziantep´in Nizip ilçesine getirildi. Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı´nda da 1999 ile 2004 yılları arasında görev yapan Şehit Aydın Özer için Hatice Kübra Camisi´nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törende ağıt yakan ve fenalaşan anne Gülsen Özer´e sağlık görevlileri müdahale etti. Cenaze namazı öncesi eşi Sermin ile kızları Özge ve Bilge, şehidin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna kapanıp gözyaşı döktü.
Antakya´nın Serinyol nüfusuna kayıtlı olan şehit Jandarma Astsubay Aydın Özer (39), evli ve 2 çocuk babasıydı. Şehit haberinin Hatay´a ulaşması sonrası Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Özer´in Antakya Aşağıoba mahallesinde yaşayan baba evine Türk bayrağı asıldı.
Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamada, tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 1 askerin şehit olduğu, olay yerindeki askerlerin içinde olduğu sivil araca teröristlere ait olduğu sanılarak ateş açıldığı ve bu ateşte 3 askerin daha şehit olduğu duyuruldu.

Terör saldırısına kınama
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adıyaman´da PKK´lı teröristlerin el yapımı patlayıcı ile düzenlediği erör saldırını mesajla kınadı. Savaş, mesajında şunlara yer verdi: Adıyaman´da askerlerimize yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı üzüntü içerisinde öğrendim. Menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve terör faaliyetleriyle insan canına kasteden karanlık zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırılar Türk milletinin birliğini ve dirliğini asla sarsamaz. Ülkemizi derinden etkileyen ve yasa boğan terör olaylarının biran önce gerekli önlemler alınarak sona erdirilmesi ve tamamen bitirilmesi en büyük temennimizdir.'

 


Anahtar Kelimeler: Aydın Özer Lütfü Savaş

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22