Şehit teğmenin adı mahallesindeki parka

Samandağ Belediyesi tarafından kentin Deniz Mahallesinde yapımı tamamlanan Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları Parkı´nın açılışı yapıldı.

GÜNCEL 19.11.2020 12:36:28 0
Şehit teğmenin adı mahallesindeki parka

Samandağ/SES

 İdlib´te düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Samandağlı şehit teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları´nın ismi, adının yaşatılması amacıyla Deniz Mahallesinde yapılan parka verilmişti. Parkıh açılış törenine Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaş katıldı.
Park açılışında konuşan Samandağ Kaymakamı Kütük, “Şehitlik, hüzünle takılan, gururla taşınan bir madalya gibidir. Bu vatan ilelebet şehitler sayesinde ayakta duracak. Bütün şehitlerimiz yüreğimizde bir yaradır, yüreğimizde bir yara olarak Ali Emre de yerini aldı. O bizim yüreğimizdedir, bizim kardeşimiz, şehidimizdir. Acısı ailesinin oldu kadar bizim de acımızdır' dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise “Şehitlik makamı peygamberlikten sonra cennetlik makamıdır. Bir şehit sadece ailesinin değil devletin ve milletin tüm Türk halkının şehididir' diye konuştu. Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz ise 'Şehidimiz Ali Emre Fırıncıoğulları´nın doğduğu ve büyüdüğü mahallede, onun adına böyle bir parkı açmış olmanın, onun ismini ölümsüzleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ali Emre, bu mahallede doğdu, sokaklarında büyüdü, genç yaşta şehit oldu. Bu ülkenin şehitleri hepimizin onuru ve gururu' dedi. Eryılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Teknoloji ve internet çağındayız, insanların her geçen gün biraz daha içine kapandığı bu süreçte mahalle aralarındaki parklar daha fazla önem arz ediyor. Bu açtığımız ilk park değil. Bundan sonra da buna benzer parklarımızı çocuklar ve halkın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Çocukların mahalle arasında güvenli bir şekilde, dışarıda arkadaşları ile kaynaşarak hayata hazırlanmaları noktasında parklar ciddi önem arz ediyor. İmar planımızda mahalle arasında bulunan parkların tamamının açılması konusunda bir çalışma başlattık. İki parkımızı açtık, bu üçüncü parkımız. Koyunoğlu Mahallesinde biten bir parkımız var. Cemal Gürsel Mahallesi ve Çöğürlü Mahallesinde yapımına başladığımız iki park daha var. Bu çalışmaları yaparken Büyükşehir Belediyesi ile dayanışma içerisinde yapıyoruz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22