Şehitler için mevlid-i şerif

Şırnak´ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi´nde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen askerler için İskenderun ve Antakya´da mevlit okundu.

6.06.2017 10:32:06 0
Şehitler için mevlid-i şerif

 

Antakya´daki mevlid-i şerif, 2. Hudut Alayı Komutanlığı tarafından düzenlendi. Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Mehmet Atila Kayı, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk´ün de katıldığı mevlid-i şerifte, Hatay il müftülüğü görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim okundu, şehitlerin ruhlarına dual edildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Ata ve etkinliğe katılanlar daha sonra, 2. Hudut Alayı Komutanlığı yemekhanesinde askerlerle birlikte iftara katıldı ve orucunu açtı.
İskmenderun´da da 39. Mekanize Tuğay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor kışlası içerisindeki camiide Mevlid-i Şerife okundu. Mevlid-i Şerife Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakamvekili Hakan Kılınçkaya, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan ve askeri personel de katıldı. Mevlid-i Şerif sonrası açıklamada yapan Dingil, 'Vatanımız için verdikleri mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimiz milletimizin kalbinde yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin huzur ve güvenliği, milletimizin birlik ve beraberliği için her türlü şer odaklarına karşı gece gündüz demeden mücadele eden kahraman askerlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum' dedi.


Anahtar Kelimeler: Şehitler için mevlid şerif

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00