Şehitler sonsuzluğa uğurlandı

Teröre yönelik olarak Amanos Dağı eteklerinde devriye görevine giden jandarma timini taşıyan zırhlı aracın Belen kırsalında uçuruma yuvarlanması üzerine şehit olan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, Dörtyol´da düzenlenen

GÜNCEL 5.10.2019 09:21:01 0
Şehitler sonsuzluğa uğurlandı

İskenderun/SES

Amanos Dağı eteklerinde teröre yönelik devriye görevine giderken jandarma timini taşıyan zırhlı aracın, önceki gün Belen kırsalında 100 metreden uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, Dörtyol´da düzenlenen tören sonrası toprağa verilmek üzere memleketleri Gaziantep ve Tokat´a gönderildi. Amanos Dağı´nın Belen-Arsuz eteklerinde teröre yönelik devriye gezen jandarma timini taşılan ´akrep´ tipi zrhlı aracın devrilmesi üzerine 7 asker yaralanmış, aAğır yaralanan uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit olmuştu.
Şehit uzman çavuşlar Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin için Dörtyol Karahasan Paşa Kışlası Jandarma Komando Taburunda önceki gün akşam üstü tören düzenlendi. Dörtyol Jandarma Komando Taburundaki törene şehitler Bünyamin Dinç ve Kadir Seçgin´in ailesi, Hatay Valivekili Aydın Tetikoğlu, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Hatay İl Jandarma Komutanvekili Albay Ahmet Temel, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile ilçe jandarma komutanları ve emniyet müdürleri ile şehitlerin silah arkadaşları da katıldı.
Hatay valiliğinden yapılan açıklamada, 'Törenin ardından şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı' ifadesine yer verilirken, İskenderun Kaymakamlığının sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada ise 'Şehitlerimiz, törenin akabinde dualar eşliğinde memleketlerine uğurlandı. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah´ tan rahmet diler, kederli ailesine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri teşkilatına ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22