'Sehven yapılan hatalar olduğu inancındayız'

Yurtdışı oylarının Hatay´a ilave edilmesiyle bir milletvekilliği kaybeden MHP, itirazlarını sonuna kadar sürdüreceğini belirtti. MHP YSK üyesi Abdullah Bahadır, Hatay´ın 15 ilçesinde tüm oyların yeniden sayımı yapılması için Hatay

SİYASET 30.06.2018 10:11:48 0

Akın Bodur

Hatay İl Seçim Kurulu Başkanlığı ise dün öğle saatlerinde aldığı kararla, itirazı reddetti.
Sürecin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer partiler tarafından da takip edildiğini belirten Bahadır, 'Adil ve şeffaf olan seçimlere gölge düşmemesi gerekir. Milletin iradesi sandığa sağlıklı bir şekilde yansımıştır ancak endişemiz odur ki sehven yapılan yanlışlık, hatalar ve eksiklikler, sonucu etkilememelidir. Hukuki mücadelemiz devam ediyor. Ülkenin gözü Hatay´a çevrildi, hatta yurtdışında bazı medya organlarınca Hatay´ın seçim sonuçlarının takip edildiğini biliyoruz. Hatay adalet beklemektedir. Adaletin her halükarda tecelli edeceğine inancımız tamdır. Ülkücü, milliyetçi hareket helal oylarının peşindedir' dedi.
MHP Hatay il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP YSK üyesi Bahadır, 24 Haziran seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının açıklandığını, seçim sonuçlara göre cumhur ittiakının Hatay´da 6 milletvekili çıkardığının görüldüğünü ancak bunun 2´sinin MHP milletvekili olması gerektiğini söyledi. Bahadır, 'Hatay´ın 15 ilçesindeki 17 seçim kurulu başkanlığına tüm sandıklar için itiraz ettik. İtiraza konu bazı sandıkların açılmasına karar verildi ve açılan bu torbalarda partimiz hanesine bazı oylar yazıldı. 17 ilçe seçim kurulu başkanlığının kararlarına karşı il seçim kuruluna itiraz ettik. Burada kararın olumsuz olması halinde konuyu YSK´ya taşıyacağız. Çünkü, son derece somut yapılan itirazlardır. Yurt dışında kullanılan oyların sayımı ve Hatay´a eklenmesi neticesinde milletvekili sıralamasında anlık değişimler oldu. Hatay´da Ak Parti 14 bin, MHP 2.200 oy aldı. Yurtdışından gelen oylarla alakalı, şunu söylemek isterim; milletin iradesine saygılıyız ancak yerel sandıkta döküm işlemi ve sonuç tutanağının işlenmesinde sehven yapılan hatalar ve eksiklikler olduğu inancındayız. İl seçim kurulunun hukuka uygun şekilde itirazımızı değerlendireceğine ve sandıkların açılmasına karar vereceğine inanıyoruz. Çünkü bir takım oyların geçersiz yazıldığı, ittifaka yazılan oyların gerçek adresinin MHP olduğuna dair çok somut bilgilerimiz var. Bu süreç çok sancılı ve çetin süreç. MHP olarak bu işin peşindeyiz. Hukuk sınırları çerçevesinde tüm başvuruları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz' diye konuştu.
Partilerine verilen her oyun takipçisi olduklarını anlatan MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal da 'Hakkımızı ve bize verilen bir oyu bile yedirmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Sonuna kadar bu işin arkasındayız' dedi.

24 Haziran seçim sonuçlarına göre Hatay´dan MHP ilk sıra adayı olarak milletvekili seçilen Lütfü Kaşıkçı ise partisi MHP´nin, her türlü olumsuz şartlara rağmen başarılı olduğunu belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Kaşıkçı, 'Bu mücadelede en büyük avantajımız bize güvenen vatandaşlardır. Seçimde cumhur ittifakı içerisinde hareket ettik. Cumhurbaşkanı için ortak mücadele ettik ve MHP´yi mecliste güçlü yapmak istedik ve ikisini de yaptık. Erdoğan´ın seçilmesinde MHP´nin ne kadar büyük katkısı olduğu görülüyor. Cumhur ittifakı Hatay´da açık ara birinci. İttifaka çok inandık ve başarısı için büyük bir mücadele verdik. Seçim gecesi iki milletvekili çıkarmanın gururu, onurunu yaşadık. Sonra yurtdışı oylarıyla durum değişti. Bizler hiçbir zaman sandıktan çıkan oyun matematiksel hesabını yapmadık. Biz politikacı değil, davanın takipçileriyiz. Onun için davamızdan ödün vermeden gece gündüz çalıştık. Bize yapılanı zaten milletimiz görüyor, takdiri milletimize bırakıyoruz. İnşallah kısa zamanda yaptığımız itirazdan netice alacağımızı düşünüyorum. Bu süreçte oyumuzu, hakkımızı gasp ettirmeden hakkımızı alacağız. Çünkü, Hatay´da 135.685 vatandaş bize oy vermiş' değerlendirmesini yaptı.

Kaşıkçı: Yerel seçim hazırlığına başlıyoruz
AKP ve MHP arasında yapılan ittifak protokolünden bazı bölümler okuyan Kaşıkçı, yerel seçim hazırlıklarını da başlattıklarını kaydetti. Kaşıkçı, 'Artık vakit kaybetmeden belediye seçimlerine çalışmaya başlıyoruz. Her ilçede ididalı olduğumuzu herkese göstereceğiz. Seçimler bir günlük değil, bugün bir seçim biter yarın başka bir seçim başlar' diye konuştu.
Yurtdışı oylarının Hatay´a eklenmesiyle milletvekililğini kaybeden MHP ikinci sıra adayı İbrahim Gül ise 'Emek hırsızlığı milletimizin ve inancımızın da en çok karşı durduğu ve her zaman da karşı duracağı bir olaydır' dedi.

Seçim kurulu itirazları reddetti
Hatay İl Seçim Kurulu Başkanlığı, ilçelerde oyların yeniden sayımına ilişkin MHP´nin yaptığı itirazı dün öğle saatlerinde reddetti. MHP, böyle alınacak bir karara karşı YSK´ya gideceğini açıklamıştı.


Anahtar Kelimeler: Abdullah Bahadır İbrahim Gül

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22