Şeker fabrikası özelleştirmesine eleştiri

Ülkedeki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararına siyasilerden tepki geldi. Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirdi.

HATAY 2.03.2018 10:13:54 0
Şeker fabrikası özelleştirmesine eleştiri

Akın Bodur/İskenderun

CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Kemal Kazar da, dışa bağımlı, üretim yapmayan hiçbir devletin bağımsız kalamayacağını belirtti.
Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Türkiye´deki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ilana çıkılması kararını eleştirdi. Özelleştirme kararına karşı çıkılması gerektiğini beliren milletvekili Yarayıcı, 'Birliğimizi, emekten ve üretimden gelen haklılığımızı ve gücümüzü göstermek zorundayız. Bu duyarlılığı Türkiye hattına yayarsak, bunun ortak bir sorun olduğunu anlatabilirsek mutlaka karşılığını bulacağız' dedi.

´Millet, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyecek´

AKP iktidarının şeker fabrikaları ile ilgili ihale duyuruları yapıltığını ifade eden CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Kazar ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Mustafa Kemal Atatürk´ün devletçilik politikalarının ürünü olan ve o dönem insanların en büyük ekonomik kaynağı olan şeker fabrikaları şu anda bile binlerce çalışanı ve binlerce eve ekmek kapısı olan fabrikalardır. Mevcut iktidar bu tarz yatırımları arttıracağına çalışan fabrikaları, özelleştirip yok fiyatına peşkeş çekip merdiven altı şeker üretimlerinin önünü açacak uygulamalar yapmaktadır. 15 yıldır Türkiye Cumhuriyeti sanayisi dışa bağımlı hale getirilmiş ve termik santral yapımlarıyla tarım arazileri bitirilmiştir. Şeker fabrikalarının satılmasıyla birlikte de ülke tamamen dışa bağımlı hale gelecektir. Akpullu şeker fabrikasında yaktığımız direniş ateşiyle beraber işçi kardeşlerimizin yanında olarak bir kez daha CHP iktidarında halkın yanında olacağımızı göstermiş olduk. Cumhuriyetin aydın insanları olarak ülke sanayisinin dış güçlere peşkeş çekilmesine karşı duracağımızı bildiririz. Kimse unutmasın ki dışa bağımlı, üretim yapmayan hiçbir devlet bağımsız kalamaz. İktidar her fırsatta yerlilik ve millilik kıyaslamaları yaparken, Türkiye sanayisinde ender üretilen maddelerden olan şeker fabrikalarının satılması da ne millidir, ne yerlidir. İktidarın daha öncesinde yer alan akıl hocaları da KİT´leri (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) kaldırarak halkın gelirine büyük bir darbe vurmuştu. İktidar da şeker fabrikalarını peşkeş çekerek, halkın eline geçen 3-5 kuruşa gözünü dikmiştir. Türk milleti kendisinin ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyecektir. Biz inanıyoruz ki halkımızı mevcut iktidara gereken dersi verecektir. Bugün; Türkiye sanayisine darbe vuran mevcut iktidar, yaptığı hangi eylemle millilik ve yerlilik naraları atacak? CHP´li gençler olarak; Samanı, buğdayı, şekeri dışarıdan ithal eden bir Türkiye Cumhuriyeti istemiyoruz. Halkımızın da şeker fabrikalarının kapatılmasına gösterdiğimiz bu haklı tepkide yanımızda olmasını istiyor, fabrikalarımızı peşkeş çekenlere ´dur´ demesini istiyoruz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00