Sekiz noktada yangın

Kurban Bayramı tatili sürecinde Hatay´ın Hassa bölgesi, Antakya, Belen, Altınözü, Defne, Yayladağı kırsalı ve Samandağ´ının Çevlik yöresinde sekiz ayrı orman yangını çıktı.

GÜNCEL 25.08.2018 09:20:10 0
Sekiz noktada yangın

Akın Bodur/İskenderun

Orman bölgesine bitişik bir yerleşim alanında bir ev ve yanındaki evler de yangın tehlikesi yaşadı. Hatay´da çıkan orman yangınlarında yine birkaç hektar orman yok oldu.

´Yangın, piknik ateşinden çıktı´
Antakya´nın kırsaldaki mahallesi Kisecik bölgesinde çıkan yangına 2 arazöz ve 1 yer timi ile müdahale edildi. yangında yarım hektar ormanlık alan yok oldu.
Belen´in Soğukoluk (Güzelyayla) mahallesi yolunda bir araçta çıkan yangın, ormana sıçradı. Orman işletme müdürlüğü ekipleri yangına 2 araröz ve 1 su tankı ile müdahale etti. Yarım saat içinde kontrol alına alınan yangın alanında soğutma ve söndürme çalışmaları yapıldı. Defne´de Hatay müzesinin karşısındaki dağda ormanlık bölümde yangın çıktı. Altınözü´nün yamaçlarında da yangın çıktı.

Bölgede 13 yangın çıktı
Hatay´ın da sorumluluk alanında bulunduğu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangınlar konusunda tatilcileri uyardı. Hatay´da 8, Gaziantep´te 2, kapramanmaraş bölgesinde de 3 yangının yaşandığını belirten Ketmen, bu yangınların büyüme eğitilimli olduğunu ancak yapılan müdahele ile söndürülüp, alanda soğutma çalışması yapıldığını kaydetti.

13 yangından 5´inin nedeni ´izmarit´
Bölgede çıkan 13 yangından 5´inin büyük ihtimalle izmarittin kaynaklandığı üzerinde durulduğunu da belirten Ketmen, tatilcileri şöyle uyardı: 'Uzun bayram tatili sebebiyle orman yangınlarina karşı her türlü tedbiri aldık. Ancak uzun Kurban Bayramı tatili nedeniyle Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerine çok sayida tatilci de gelecegk. Gelen misafirlerimiz yangın konusunda yöre insanı kadar tecrübeli değil. Bu nedenle her yerde mangal yakılmamalı, sigaraların izmaritleri de aracın dışarı kesinlikle atılmamalı. Köylülerimizden de ricamız var; Bayram doneminde bag bahce temizligi yapmayalım. Tarla ve bahçelerden çıkan çöpleri yakarak temizleme yoluna gidilmemeli. Bunları yakmak icin Araliık ayini beklemeliler. Havanın yağışlı olduğu döneme kadar bu tür girisimlerden uzak durulmalı. Pikniğe gidildiğinde de orman içinde, ormanin derinliklerinde asla mangal yakılmalı. Piknik ve mesire alanlarında mangalları yakalı, mangal için bu bölgeleri tercih edelim. Denize girdiğimiz koylarda mangal, cay atesi yakmayalım. Cayımızı evde hazırlayıp termosta götürelim.'


Anahtar Kelimeler: Muzaffer Ketmen

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23