Sel mağduriyetine 15 dakikada çözüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın muhtarlarla yönelik yaptığı rutin toplantılar ile İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda ülkede uygulanan “Muhtarlarla Buluşma Toplantısı” ve “Güvenlik İstişare Toplantısı” İskenderun?

GÜNCEL 24.01.2019 11:26:15 0
Sel mağduriyetine 15 dakikada çözüm

İskenderun/SES

 Toplantıların rutin ve düzenli olarak gerçekleştirildiği buluşmada, sorun ve ihtiyaçlar üzerine istişarede bulunulduğu anımsatıldı.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İskenderun´un Gürsel Mahallesi Muhtarlığında düzenlenen toplantıya, kurum yöneticileri, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam İskender Yönden, mahallelerin genel durumu, sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
Açıklamaya göre, vatandaşların daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasını temin ve tesis etmek üzere asayiş ve huzur başta olmak suretiyle, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri vb. tüm kamu hizmetlerinin işleyişi hakkında istişare yapan kaymakam Yönden, eksik yâda sorunların tespit edilmesinin sağlanması ve çözüme kavuşturulmasında yürütülecek çalışmaların belirlenmesi için bir araya gelindiğini, toplantıların, kamu hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli sunulmasına yön verdiğini söyledi. İdari yapının en küçük birimi olan muhtarlarla ilgili kurum amirlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, muhtarları tarafından dile getirilen sorun ve ihtiyaçları dinleyen kaymakam Yönden, çözüme kavuşturulması sürecini hızlandırmak amacıyla kurum amirleriyle görüşme yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi: 'Toplantı esnasında söz alan bir vatandaşımız tarafından, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel hadisesi nedeniyle evini su bastığı ve eşyalarının zarar gördüğü dile getirilmesi üzerine anında çözüm odaklı çalışma yapılması yönünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na talimat veren kaymakam Yönden, vatandaşımız henüz toplantı ortamında iken evinde inceleme yapılarak, mağduriyetinin giderilmesi yönünde çalışma yapılmasını sağladı. Sorun ve ihtiyacını dile getirmesinin üzerinden 15 dakika geçmesiyle müjdeli haberi alan vatandaşımız kaymakam Yönden´e teşekkür ederken, bir yandan da bu kadar hızlı çözüm üretilmesinin şaşkınlığını yaşadı.'
Kaymakamı Yönden başkanlığında yapılan toplantıya; İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürvekili Dinçer Dinsever Kalkan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, Milli Emlak Müdürü Adil Zülkadir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57