Semt sahaları, okul avlusuna

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Spor Toto Başkanlığı tarafından yapılacak 10 futbol semt sahası (halı saha) ve 5 basketbol semt sahasının ihalesinin yapıldığını belirtti.

SPOR 2.09.2020 10:31:04 0
Semt sahaları, okul avlusuna

Akın Bodur/İskenderun

 3.237.719 lira maliyetli 10 futbol semt sahası ve 5 basketbol semt sahası ihalesinin yüzde 42 kırımla yapılıp, 1.881.000 liraya ihale edildiğini anlatan Tosyalı, spora ve sporcuya destek olmayı sürdüreceklerini kaydetti.
İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan belediye başkanı Tosyalı, 10 futbol semt sahası ve 5 basketbol semt sahasının okullara yapılacağını, okul yönetimleriyle görüşerek haftanın belli günlerinde halkın kullanımına açılmasını sağlayacaklarını belirtti. Ancak, Spor toto Başkanlığı tarafındandan İskenderun´da mahallelere yapılacağı açıklanan semt sahası (halı saha) ve basketbol sahasının okula yapılması halinde halkın nasıl ve ne zaman kullanabileceği sorusu da ortaya çıkıyor. Bir dönem İskenderun Lisesi ve eski Cumhuriyet Lisesi haricinde, kentteki tüm okullar futbol, basketbol ve voleybol sahalarını halkın kullanımına açmadığı ve sadece öğrencilerin kullanımına izin verdiği biliniyor. Okul yönetimi, kendi öğrencilerine bile hafta sonu sahaları kullandırmıyor.

Halı sahalar nelerele yapılacak?
Belediye başkanı Tosyalı, 10 futbol semt sahası (halı saha) ve 5 basketbol semt sahasına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Kentin muhtelif yerlerine spor sahaları yapımına başladık. Çalışmalar İnönü İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi ve Emine Saadet Çarmıklı okullarında devam etmektedir. Bunun aynında sportif birçok kurs ve faaliyetlerimiz devam edecek. Spor sahalarımızı en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız' diye konuştu. Tosyalı, 10 sahanın yapılacağı yerleri de şöyle açıkladı: Çay mahallesi (İnönü Ortaokulu), Cumhuriyet mahallesi (Kız Meslek Lisesi), Barbaros mahallesi (Emine Saadet Çarmıklı Ortaokulu), Modernevler mahallesi (Muhtelif alana), Sakarya mahallesi (Emel Akçay İlkokulu), Azganlık mahallesi (muhtelif alana), İsmet İnönü mahallesi (Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi), Cırtıman mahallesi (Cırtıman Ortaokulu), Denizciler mahallesi (Denizciler İmam hatip Lisesi) ve Yunus Emre mahallesi (muhtelif alana).

Basketbol sahalarının yapılacağı yerler
Belediye başkanı Tosyalı, kentte yapılacak 5 basketbol sahası için planlanan yerleri de şöyle açıkladı: Cumhuriyet mahallesi (Kız Meslek Lisesi), Modernevler mahallesi (muhtelif alana), Sakarya mahallesi (Emel Akçay İlkokulu), Buluttepe mahallesi (Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu) ve Yunus Emre mahallesi (muhtelif alana). İskenderun Belediyesi yönetiminin planlamasına göre, çay mahallesi, Sakarya mahallesi, cumhuriyet mahallesi, Yunus Emre mahallesine hem semt sahası (halı saha) hem de basketbol semt sahası yapılması öngörülüyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00