Sendika ‘evde kalın´ çağrısını yineledi

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, koronavirüs salgınıyla birlikte alınan önlemlerin eğitimle ilgili uygulamalarda karşılaşılan sonunları 5 maddede değerlendirdi.

EĞITIM 13.04.2020 09:54:12 0
Sendika ‘evde kalın´ çağrısını yineledi

 

 

Eğitim Sen Şube Başkanı Ünsal, “Zorunlu sektörler dışındakilerin, salgın sona erene kadar evde kalmalarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu dönemde Covid-19 salgınına karşı can siperane bir mücadele veren sağlık emekçilerine teşekkür ediyoruz. Üyelerimizi ve halkımızı evde kalmaya, çıkmak zorunda olanları sosyal mesafeye uymaya davet ediyoruz” dedi.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada meslek liselerinde kaymakamlıkların izniyle 18 yaş altı öğrencilerin çalıştırılması yanında eğitim süreciyle ilgili sorunlara da dikkat çekti. Meslek liselerinde salgında kullanılan bazı malzemelerin üretimi için öğrenci ve öğretmenlerin çalışmaya devam etmesinin yeniden değerlendirilmesini isteyen Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, öğrenci ve öğretmenler açısından risklere dikkat çekerek üretimin gerekli sağlık önlemlerinin alındığı ortamlarda, konunun uzmanı olan çalışanlar tarafından sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

ÖSYM tarafından 15 Mart 2020 tarihinde yapılan ve 9 Nisan´da açıklanan MEB Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçlarının yanı sıra mülakat puanın ağırlığı düşürülse de atamada kullanılan bir yöntem olarak doğru bulmadıklarını söyleyen Ünsal, yazılı açıklamasında, “Mevcut eğitim yöneticilerinin büyük bir bölümünün sendikal yakınlığa göre atandığı gerçeğinden hareketle, bu durumun kamuoyu tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve tartışılması gerekmektedir. Eğitim Sen, tüm eğitim yöneticilerin liyakat, demokratik katılım ve yöntemlerle belirlenmesi gerektiği düşüncesini kamuoyu ile paylaşır” dedi.

Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi ara sınavlarını 18 Nisan-07 Mayıs 2020 tarihleri arasında internet tabanlı olarak yapılacağını da hatırlatan Ünsal, internet bağlantısı ve gerekli araca sahip olmayanların Açıköğretim Bürolarında sınava katılacak olmasalarının sakınlarına işaret etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00