Sendika temsilcisine ´mobbing uygulaması´

TCDD İskenderun Gar Müdürlüğü

GÜNCEL 27.12.2019 10:12:54 0
Sendika temsilcisine ´mobbing uygulaması´

Akın Bodur/İskenderun

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubesi, sendikanın İskenderun temsilcisi Kamil Gürkan´a İskenderun Gar Müdürlüğü tarafından hukuksuz şekilde tutulan tutanaklarla mobbing uygulanmaya çalışıldığını belirtti. BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, dün İskenderun Gar Müdürlüğü yanında düzenlediği basın açıklamasında, olayı protesto etti ve uygulamanın düzelmemesi halinde hukuki mücadele edileceği konusunda bölge müdürlüğünü uyardıklarını belirtti. BTS İskenderun temsilcisi Gürkan´ın maruz kaldığı mobbing uygulamalarına karış dayanışmak ve sendikanın konuya hukuki şekilde izleyeceğini ifade etmek üzere İskenderun´da olduklarını anlatan BTS Adana Şube Başkanı Özkan, 'İskenderun Gar müdürlüğünde hareket memuru olarak görev yapan ve aynı zamanda BTS İskenderun İlçe Temsilcisi görevini yürüten Kamil Gürkan, aylardır İskenderun Gar Müdürü M.A.Ş. tarafından hukuksuz ve hukuksuz biçimde baskı, mobbing ve soruşturmalara maruz kalmaktadır.

Bu hukuksuz uygulamaların gerekçesi olarak da temsilcimizin görev sırasında giydiği kıyafet gösterilmektedir, ama biz biliyoruz ki asıl sebep giydiği kıyafet değil, sendikamızın ilçe temsilcisi olması ve işyerlerindeki yanlışlara karşı tutumudur. Çünkü, anayasal bir hak olan kılık-kıyafet özgürlüğü, tüm sendikaların ortak tutumuyla ve kendi yürütme oranlarında aldıkları kararlarla kamu işyerlerinde fiilen kılık-kıyafet serbestliği uygulanmaktadır' dedi.
Baskı ve mobbingin geldiği en son noktanın sendika temsilcisi Gürkan´ın sicil notunun gar müdürü tarafından A seviyesinden D seviyesine düşürülmesi olduğunu belirten Özkan, 'Temsilcimizin sicil notu D seviyesine düşürülerek, başka bir işyerine gönderilmek suretiyle sürgün edilmek istenmektedir. 399´a tabi çalışan personelin sicil notunun düşürülmesi, personelin maaşına doğrudan etki etmekte ve hiçbir ek ücret alamamasını getirmektedir. Oysa, personel sicil değerlendirme formlarının hangi esaslara göre doldurulacağı, yönetmelikte açıkça yazılı olarak belirli olmasına rağmen, İskenderun garı müdürü, sivil yönetmeliğini hiçe sayarak, tamamen keyfi, hukuksuz ve neredeyse düşmanca husumet göstermektedir. İskenderun Gar müdürlüğünün bu tavrına karşın, genel müdürlük nezdinde yapılan görüşmelerde yanlışlığın düzeltileceği söylenmesine rağmen, hala somut bir adımı atılmış olmaması bu açıklamayı yaptırmaktadır. Bu hukuksuzluk düzeltilmediği ve mobbing uygulamaları sürdüğü takdirde, BTS olarak hiçbir geri adım atmayacağımızı ve fiili ve hukuksuz her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

6 ayda 60´a yakın tutunak tutulmuş
BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, İskenderun temsilcileri Gürkan´a yapılan mobbing nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi. 'Susma sustukça sıra sana gelecek; direne direne kazanacağız' sloganları arasında konuşan BTS Genel Sekreteri Cavit Kayaoğlu da tavırlarının açıklamayla sınırla kalmayıp, eylemler ve suç duyurusuyla süreceğini, hukuki mücadelede bulunacaklarını ifade etti. İskenderun Gar müdürünün muhattapları olmadığını belirten BTS Genel Sekreteri Kayaoğlu, 'Anlaşılan müdürün Danıştay kararları ve yönetmeliklerden haberi yok. Sendika temsilcimizin giydiği kıyafet, demiryolu çalışanlarının giydiği kıyafettir. TCDD 6. Bölge Müdürlüğünü uyarıyoruz; uygulamaya düzeltme gelmezse farklı eylemlerle tepkimizi sürdüreceğiz' diye konuştu.
Bir yıldır sendika temsilciliği yaptığını ve altı aydır mobbing uygulandığı belirten Kamil Gürkan ise altı ayda 60´a yakın tutanak tutulduğunu, tutanakların iki kişi ile tutulması gerekirken, tüm tutanaklarda birer kişinin imzasıyla düzenlendiğini söyledi. Gürkan, uygulamanın sürmesi halinde müdür hakkında suç duyurusunda bulunacağını, maddi ve manevi tazminat açacağını da belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00