Sendika yöneticileri hakkında suç duyurusu

Özçelik İş yöneticileri, yönetimi yolsuzlukla suçladı

HATAY 24.06.2022 12:33:00 0
Sendika yöneticileri hakkında suç duyurusu

İskenderun/SES

Özçelik İş Sendikası Genel Merkez yönetiminde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ilgili sendikanın genel merkez yönetim kurulunun 2 üyesi tarafından savcılığa başvuru yapıldı. Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ile Ferhan Öner, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, 2019´da Ankara Çukurambar´daki genel merkez binasının yapımında yaklaşık 16 milyon lira fazla ödenin yapıldığını, muhasebe çalışanları üzerinden başka yer ve kişilere para aktarıldığını savundu. Savcılık inceleme başlattı.

Karabük´te yayımlanan karabuknethaber.com adlı internet sitesinde yayımlanan habere göre, Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ve Ferhan Öner, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun ve üç muhasebe çalışanı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu üzerine savcılık inceleme başlattı. ´Güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, dolandırıcılık, zimmet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma´ gibi suçlamalar ile karşı karşıya kalan sendikanın genel başkanı Değirmenci ile yardımcısı Altun ve muhasebe çalışanlarının ifadelerinin alınacağı belirtildi. Değirmenci ve Altun´un, sendikanın genel merkez binasının yapımına 2018´de başladığını ve yüklenici firma ile 6 milyon 500 bin liraya anlaşıldığı, ancak bir buçuk yıl sonra biten binaya yapım maliyeti olarak 23 milyon lira ödendiği öne sürüldü. Habere göre, iki sendikacının iddiası arasında, usulsüz yapılan harcamaların, muhasebe çalışanları üzerinden aktarıldığı, bunun karşılığında, organizasyon, mobilya ve buna benzer gibi yüksek miktarlarda gider faturaları alındığı öne sürüldü. Sendikanın genel merkez yöneticileri Akyel ve Öner tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinin, 1 Haziran 2022 tarihinde verildiği belirtildi.

Öte yandan sendikanın genel merkez yönetimininin, İskenderun Demirçelik Fabrikalarından yetkisizlik sürecinde sendika aidasının alınmaması nedeniyle fabrika yönetiminden aldığı 17 milyon lira nedeniyle de suç duyurusunda bulunulmuştu. Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci hakkında açılan bu dava da sürüyor. Ankara 4. İş Mahkemesinde görülen bu davada, mahkeme, incelemek üzere sendikanın gelir-gider kayıtları, defterleri ile sendikanın tüm banka hesaplarına ait hesap hareketlerini istemişti.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00