Sendika başkanı Tosyalı’dan randevu bekliyor

Hizmet İş Sendikası’nın İskenderun Şube Başkanı Yetim, devam eden sözleşmede iyileştirme taleb ettiklerini, ancak belediye başkanı Tosyalı’nın randevu taleplerini cevapsız bıraktığını belirtti.

İSKENDERUN 4.08.2023 17:08:00 0
Sendika başkanı Tosyalı’dan randevu bekliyor

İskenderun Belediyesi’nde yetkili Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, İskenderun Belediyesi ile devam eden sözleşmeye karşın, yaşanan deprem, enflasyon, hayat pahalılığı, alım gücünün düşmesinin beraberinde ücretlerde iyileştirmeyi dayattığını söyledi. Koşulların belediye yönetimiyle sürekli görüşme ve diyaloğu şart koştuğunu kaydeden Yetim, yaptığı basın açıklamasında, görüşme taleplerine cevap verilmemesini eleştirdi.

“Telefonlarımıza çıkmıyor, randevu talebimize dönüş yapmıyor” diyen Yetim, randevu vermemenin çözümsüzlük üreteceğini vurguladı.

“Mağduriyetimizi sayın belediye başkanımızla görüşemezsek kimle çözeceğiz? Dertlerimizi, sorunlarımızı kime götüreceğiz?” diye soran Yetim, şöyle konuştu: “Geçen seneden bu tarafa toplu sözleşmemizi yapmamıza rağmen aldığımız ücretlerin yeterli olmamasından dolayı Sayın Belediye Başkanımızı son bir aydır defalarca arıyoruz, görüşmek istiyoruz. Bi türlü görüşemiyoruz, telefonlarımıza çıkmıyor, randevu talebimize dönüş yapmıyor. İşçi arkadaşlarımızın mağduriyetini biz belediye başkanımızla paylaşmak istiyoruz. Burada iyileştirmeyle ilgili bir zam talebimiz sözkonusu. Bunun için henüz görüşmemiz gerçekleşmedi. Mağduriyetimizi sayın belediye başkanımızla görüşemezsek kimle çözeceğiz? Dertlerimizi, sorunlarımızı kime götüreceğiz? Elbetteki belediye başkanına. Ancak ne yazık ki, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı beyle yaklaşık 1 aydır görüşemiyoruz, telefonlarımıza çıkmıyor. Burada arkadaşlarımızın mağduriyeti var. Bu mağduriyetinlerinin bir an önce giderilmesini ve bu mağduriyetlerine bir çözüm üretilmesini biz bayın başkanımızdan talep ediyoruz, bekliyoruz. Randevu vermemek çözüm üretmez, çözümsüzlük üretir. Bu mağduriyetlerimizin giderilmesi için de hem duyarlı davranmasını hem de bize cevap vermesini bekliyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19