Sendikadan ´sansür´ eleştirisi

Eğitim Sen Samandağ Şubesi, TELE 1 ve HALK TV ile bazı yayın kuruluşlarına verilen cezaları eleştirdi, basın özgürlüğünün ve halkın haber alma hakkına yapılan sansür uygulamalarına tepki gösterdi.

GÜNCEL 20.07.2020 16:26:00 0
Sendikadan ´sansür´ eleştirisi

Yazılı yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Basın özgürlüğünün dayanağı, anayasamızda ve imzacısı olduğumuz uluslararası hukuk belgelerinde geçtiği üzere halkın haber alma hakkı ve özgürlüğüdür. Her ne kadar türlü neden ve gerekçelerle bu işlevini ve dayanağını unutan basın, ülkemizde egemen kılınmaya çalışılsa da, eleştiri hakkımız şimdilik saklı kalmak üzere, kiminin muhalif, kiminin tarafsız, bizce halktan, haktan ve emekten yana taraflı olması gereken basının temsilcileri olarak TELE 1´e ve HALK TV´ye reva görülen baskı kabul edilemez.

Dün devrimci basına süresiz ve artan şiddette yönelen bu baskı ve sansür bugün değil muhalife, egemeni alkışlayıp onaylamayan herkese ve her kesime yönelmiş ise bunda hepimizin payı vardır.
Ancak her ne koşulda olursa olsun, Halkın sesine ses olmaya ve ses katmaya çalışan TELE 1´e ve HALK TV´ye yönelen bu sansürcü tutumu, demokrasi ve haklardan yana herkes gibi bizler de görmezden gelemeyiz. Bizler çok iyi biliyoruz ki, halktan ve haktan yana bir yarını ´padişahım çok yaşa´ diyenler değim, ´kral çıplak´ diyebilenler örmüştür, örecektir. Halktan, haktan ve emekten yana, Halkın haber alma hakkından gücünü alan ve vefa bilen basını ve basın emekçilerini, demokrasi ve haklardan yana herkes gibi bizler de sahipleniyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19