Sendikadan şiddete karşı önlem mektubu

Türk Eğitim-Sen, sendikanın Hatay´daki iki şubesi olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla farkındalık yaratma çabasıyla Cumhurbaşkanlığına 81 ilden 81 mektup gönderdi.

GÜNCEL 21.11.2019 11:17:31 0
Sendikadan şiddete karşı önlem mektubu

Nesrin Geyik/İskenderun

 Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, sendika genel merkezlerinin de hazırladığı kanun teklifi önerisini TBMM´de partilerin grup baskanvekillerine ilettiğini ve Cumhurbaşkanından da destek istediklerini iade etti.
Türk Eğitim-Sen şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte tüm illerden Cumhurbaşkanı´na mektup gönderdiklerini anlatan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, 'Türk Eğitim Sen Hatay 1ve 2 nolu şubeleri olarak biz de mektuplarımızı Cumhurbaşkanlığına gönderdik. 81 ilden 81 mektup gönderen sendikamızın şube başkanları olarak, öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden yayın, söylem ve tutumlardan sakınılmasının önemine dikkat çekerek, şiddet olaylarının faillerine en ağır müeyyideler uygulanmasın istedik ve ´yapanın yanına kar kalmasın´ dedik' değerlendirmesini yaptı. Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a gönderilen mektupta şu ifadeler yer verdiklerini belirtti: “Zat-ı alinizin iradesiyle ve TBMM´nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türk Ceza Kanunu´nun 112´inci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır. Ayrıca bu düzenlemeyle, eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın, fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı bilincinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır.'
Yanık, mektubu önceki gün Antakya Postanesinden Hatay 1 Nolu Şube Baskanı Ömer Solgun ile birlikte imzalayarak Cumhurbaşkanlığına gönderdiklerini belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22