´Seneye kalabalık geleceğiz´ sözü

İskenderun ve Arsuz´da ağırlanan yatçılar

GÜNCEL 2.10.2019 11:04:55 0
´Seneye kalabalık geleceğiz´ sözü

Akın Bodur/İskenderun

Ülkenin sahillerinin güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği üyesi 41 yelkencinin katıldığı Akdeniz Yat Rallisine katılan ralliciler, Arsuz´un Madenli mahallesindeki Marina ve Su Sporları Merkezinde kokteylle ağırlandı. Kokteyle Arsuz protokollü de katıldı. Yatçılar, cumartesi günü gittiği Madenli´den pazar günü ayrılarak, Çevlik üzerinden ralliye devam etti.
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinin ev sahipliğindeki etkinlikte, ralli kapsamında balıkçı barınağından yat limanına dönüştürülen Arsuz Madenli Marinasına demirleyen yatçılara, yöresel ürünlerin de ikram edildiği kokteylde ralliciler müzik eşliğinde dans edip, eğlendi. Arsuz Belediye Başkanvekili Mehmet Ali Açıkyol, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ve yönetimi de katıldığı kokteylde konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, yat rallicilerinin medeniyetlerin beşiğine demir attıklarını ifade ederek, onları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Rallicilerin Arsuz´a gelmelerinden son derce memnun olduklarını ifade eden Kaymakam Sarı, “Uygarlıkların dümen suyunda bir sefere çıkan rallicilerimiz Büyük İskenderin topraklarına, tarihi M.Ö. 300 yıllarına dayanan Roma, Bizans ve birçok Arap medeniyetine ev sahipliği yapmış uygarlığa; turizmin, balıkçılığın, tarımın su ve doğa sporlarının merkezine geldi' dedi. Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kutlu da, daha önce yöredeki balıkçılara hizmet vermek için barınak olarak inşa edilen ve balıkçı barınağı olarak kullanılan yerin, marinaya dönüştürülmesiyle gelecek vadeden önemli bir cazibe noktası haline geleceğini, Arsuz Marina´nın güvenli bir yat limanı olduğunu göstermek istediklerini ve bunu da başardıklarını ifade etti. Bölgede sadece yatlara ait bir liman bulunmadığını belirten Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Zafer Türkmen ise 'Hatay Valiliği bir ilki yapmış. Bu bir kapı aralamadır, ayağımızı attık, bundan sonra yurdun her tarafından buralara geleceğiz. Mersin´den bu tarafa bir Karataş var, orası balıkçı barınağı ve yatların barınabileceği bir yer değil. Böyle bir yerin olması büyük bir başarı, aynı zamanda turizm için önemli bir katkı. Biz de inşallah seneye çok daha kalabalık şekilde geleceğiz' değerlendirmesini yaptı.
Samandağ Çevlik Balıkçı Barınağına da demir atan Yat rallicileri, burada Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sezgin Gümüş tarafından karşıladı. Yat rallicileri sabah kahvaltısı sonrası yörenin tarihi kültürel varlıklarından Titus Tüneli, Beşikli Mezar ile bölgeyi gezdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22