Seracılık da destekleniyor

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA tarafından hazırlanan seracılık fizibilite raporu hazırlanarak yayınlandı. Raporun sektördeki mevcut işletmelere ve sektöre yatırım yapmak isteyen yatırımcılara farklı ürünler için teknoloji, kâr

9.08.2017 10:37:58 0
Seracılık da destekleniyor

 

DOĞAKA´dan yapılan bilgilendirmede fizibilitenin Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde kurulacak modern plastik seralarda salkım domates, hıyar, çilek ve gül üretiminde 1, 5,10 ve 40 dekar gibi farklı ölçekler için hazırlandığı, rapora ajansın internet sitesinden ulaşılabileceği kaydedildi. Bilgilendirmede, “Çalışma ile bölgemizde kurulacak modern seralarda dikkate alınacak kriterlerin yanı sıra farklı donanımlara sahip seraların karlılığı cevaplanmaya çalışılmıştır” denildi.

Uzman ve danışmanlık hizmeti de alınabilir
Öte yandan DOĞAKA Genel Sekreterliği´nden yapılan yazılı açıklamada 2017 Yılı Teknik Destek Programı Temmuz-Ağustos Dönemi başvuruları Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınmaya devam ettiği bildirildi. Uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verilmesi gibi destekler için getirilen sınır ise şöyle açıklandı: Programın amacı, TR63 Bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarının çözümüne yönelik geçici süreli uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verilmesi suretiyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlanmasıdır. Ajans, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek; 14 iş gününü ve 15.000 TL.´yi aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacaktır.

Kimler başvurabilecek?
Teknik Destek programı için ‘uygun başvuru sahipleri´ olarak ise kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kooperatifler ve üst kurulları, küçük sanayi siteleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri yönetimleri ve bu kurumların en az yüzde 50´sine sahip oldukları işletmeler olarak gösterildi. Son başvuru tarihinin ise 31 Ağustos Perşembe günü olduğu kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Seracılık destekleniyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22