Seray Şahiner, Sayek etkinliklerinde

Füsun Sayek 17. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri depremin gölgesinde başladı. Yazar Seray Şahiner, bugün Arsuz’da okurlarıyla buluşacak

HATAY 12.08.2023 08:59:00 0
Seray Şahiner, Sayek etkinliklerinde

Sadet Berkyürek/Arsuz 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, Arsuz´da düzenlenen 17. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri ile anılıyor.

Füsun Sayek 17. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri bu yıl Arsuz Çocuk Korosu ve Arsuz Genç Yetenekler konserleriyle başladı. Etkinlikler, depremde ağır hasar gören İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi yerine Arsuz Çayı kıyısında konteynerlerden oluşturulan Arsuz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

22 Ağustos tarihine kadar devam edecek etkinlikler kapsamında yazar Seray Şahiner bugün Arsuz Yaşam Merkezi’nde Edebiyat Buluşmaları’nın konuğu olacak. Sınıf meselesini temel alan ve merkezinde kadınların olduğu, mizahi bir üslupla yazılmış eserleriyle bilinen Seray Şahiner’in birçok eseri tiyatroya uyarlanarak sahnelendi; değişik dillere çevrilerek basıldı. Şahiner, Hanımların Dikkatine adlı öykü kitabı ile Yunus Nadi Öykü Ödülü'ne, Kul adlı romanı ile Orhan Kemal Roman Ödülü'ne değer görüldü.

Şahiner’in bugün konuk olarak katılacağı TTB Dr. Ali Özyurt Kültür, Sanat ve Edebiyat Kolu Buluşmasının ardından Olağandışı Durumlarda Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolleri tartışmaya açılacak. Panel, yine Arsuz Yaşam Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

Etkinlikler 18 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de ’Arsuzlu bir kitap tanıtımı’ bölümünde Talin Azar “Ev, İskenderun Sancağı, 1934’ kitabını anlatacak. 19 Ağustos Cumartesi günü ise 14.00-17.00 saatleri arasında Afet Sonrası Tıp Eğitimi çalıştayı gerçekleştirilecek.

Etkinlik programında 2 konser

Söyleşi, panel, çalıştayların yanı sıra etkinliklerde bu yıl da 2 konser programı bulunuyor. Turan Kopuk’un gitar dinletisi 16 Ağustos Çarşamba günü Arsuz Nehri kısısındaki Gondol Restaurant’ın bahçesinde gerçekleştirilecek. 22 Ağustos salı günü ise Görkem Ezgi Yıldırım (Soprano), Arda Aktar (Bariton), Ayça Yılmaz (Piyano) üçlüsünün Günbatımı Dinletisi’nde Arsuz Otel’de yapılacak.

Çocuklar bu yıl da etkinliklerde var

Füsun Sayek 17. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde çocuklar bu yıl da unutulmadı. Arsuz Çocuk Korosu ve Arsuz Genç Yetenekler konserleriyle başlayan etkinlikler, 09-10-11 Ağustos tarihlerinde 05-12 yaş grubuna yönelik oyunlarla-şarkılarla İngilizce etkinliğine ayrıldı. 14-15 ve 18 Ağustos’ta 5-6-7-8. sınıflara yönelik sosyal ve psikolojik farkındalık eğitimleri yürütülecek.

Gençlerle 2 atölye

Gençlik Atölyelerinde E-Ticeretle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey’i Murat Erdör aktardı. 19 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00-13.00 saatleri arasındaki Girişimcilik Atölyesi’nde ise Mesut Bilgili olacak.


Anahtar Kelimeler: Seray Şahiner Sayek etkinliklerinde

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19