Sergen, gözyaşlarıyla uğurlandı

Afrin´e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatında, PYD/YPG ile girdiği çatışma şehit olan Hataylı Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu (22), dün memleketi Antakya´da düzenlenen törenle toprağa verildi.

HATAY 10.02.2018 10:40:49 0
Sergen, gözyaşlarıyla uğurlandı

Akın Bodur

Şehit Er Sergen Pamukçu´nun cenazesi, Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesi morgundan alınarak Akasya Mahallesi´ndeki baba evinin önüne götürüldü ve helallik alınması sonrası ntakya Mezarlık Kompleksi´ne götürüldü. Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu´nun kıldırdığı cenaze namazına Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildağ ve Serkan Topal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, İSTE Rektörü Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kaymakamlar, belediye başkanları, şehit Pamukçu´nun silah arkadaşı Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Özer, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Şehit Er Sergen Pamukçu´nun cenazesi, Türk bayrakları ve ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´ sloganı eşliğinde Antakya Şehitliği´nde toprağa verildi. Şehidin annesi Selis ve babası Fadil, evlatlarını son yolculuğa uğurladığı törende, tabutu öptü. Oğullarını sonsuzluğa uğurladıkları cenaze töreninde şehidin annesi Seliz ve babası Fadil Pamukçu gözyaşlarına hakim olamazken, baba Fadil Pamukçu´yu Hatay Valisi Erdal Ata teselli etmeye çalıştı.
Şehidin silah arkadaşı Özer, şehidin annesi Seliz´e sarılıp, gözyaşı dökerken olay anının da anlattı. Özer, 'Gece çatıştık, saat 4 gibi, boynundan vuruldu' dedi. Şehit annesi Seliz, 'Gece kaç gibi çatıştınız, sabah ezanında mı? Allah kafirleri sağ bırakmasın ya Rabbim' dedi ve oğlunun silah arkadaşına sarılıp ağladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, yayınladığı başsağlığı mesajında, 'erör örgütünün hain saldırısında şehit düşen askerlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alan bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz her daim teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracaktır. Bu insanlık dışı, hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Milletimiz, kaybettiğimiz vatan evlatlarımızı minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır' ifadesine yer verdi.
Cenaze töreninde saygı atışı sonrası şehit Pamukçu´nun naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı vali Ata tarafından şehidin babası Fadil´e, fotoğrafı ise Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay tarafından şehidin annesi Seliz´e verildi.

Sınır ilçelerine dayanışma ziyareti
Hatay Mali Müşavirler Muhasebeciler Odası ile Hatay Eczacılar Odası, roket ve havan toplarının düştüğü sınır ilçelerinde meslektaşlarına dayanışma ziyareti düzenledi. Hatay Mali Müşavirler Muhasebeciler Odası Başkanı Tahsin Kırık ve yönetiminden oluşan heyet, Kırıkhan, Reyhanlı ile Hassa´daki meslektaşlarıyla bir araya gelip, acı ve üzüntülerini paylaştı. Üç ilçeye yönelik terör saldırıları karşısında üç ilçe halkıyla sonuna kadar omuz omuza dayanışma içinde olacakları ifade eden Kırık, 'Afrin Operasyonu nedeniyle terör saldırılarına maruz kalan Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerimizdeki meslektaşlarımıza geçmiş olsun ve dayanışma ziyaretinde bulunduk' dedi. Heyette, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin bulunduğu belirtildi.
Hatay Eczacılar Odası yönetimi de, roketlerin atıldığı Reyhanlı ´da meslektaşlarıyla görüşüp, bilgi alışverişinde bulundu ve geçmiş olsun dileklerini iletip, dayanışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

CHP heyeti sınırda
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici, Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Sayın Birol Ertem, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerine yapılan havan ve roket saldırılarda şehit olan Rıfat Sinirli, Fatma Avlar, Ahmet Şanverdi ve Mehmet Es ile Kırıkhanlı Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın ailelerini ziyaret edip, başsağlığı dileğini iletti ve acısını paylaştı. CHP heyeti, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu´nu, Kırıkhan´da da CHP ilçe örgütünü de ziyaret ederek, kentin son dönemde yaşadığı sıkıntılarla ilgili bilgi aldı ve yanlarında olduklarını ifade etti.

Kırıkhan´da mehteran konseri
Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi´nin ev sahipliğinde, Bursa Vatan Sevdalıları Platformunun getirdiği Bursa Ertuğrulgazi Mehter Bölüğü, kentin Demokrasi Meydanından, Kanatlı caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüp ve mehteran gösterisi yapıp, konser verecek. Mehteran etkinliği yarın (11 Şubat Pazar) yapılacak. Kırıkhan Belediyesi, halkı sasat 12.00´da başlayacak etkinliğe katılmaya davet etti.

´Hatay halkı olarak operasyonun arkasındayız´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, Antakya´da katıldığı bir radyo programında, Suriye´nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı operasyonunu desteklediklerini belirtti. Savaş, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve Türkiye Cumhuriyeti´nin emrindeyiz. Ordumuzun mücadele ettiği nokta neresi ise hepimizin de mücadele ettiği noktanın orası olması lazım. Ordumuzun Afrin´deki amacı da Türkiye Cumhuriyeti´nin sınırlarını sağlıklı hale getirmek, terör organlarından kurtarmak ve komşumuz Suriye devletinin de toprak bütünlüğünü korumaktır. Bu amaç uğruna Afrin´de mücadele eden askerlerimizin yanında olmak bizim için farzdır. Devletimiz ve ordumuz bugüne kadar bizden ne istiyorlarsa biz görevimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Biz sadece Büyükşehir Belediyesi olarak değil Hatay halkı olarak da ordumuzun yanındayız. Bir an önce de komşumuzdaki kaosun bitmesini temenni ediyoruz. Bu operasyondan sonra Hatay´a karşı olumsuz algılar olmuş olabilir. Ama devletimiz kendi sınırlarımız ve güvenliğimiz adına bu operasyonu gerekli görmüştür. Hatay halkı olarak da bu operasyonun arkasındayız' açıklamasını yaptı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00