"Sergilenememesinin nedeni, oyunun Arapça olması mı?"

Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi’nin sahnelemek istediği “Sen hiç ateş böceği gördün mü?” adlı Arapça tiyatro oyununun Antakya'da sahnelenememesini, soru önergesiyle Meclis'e taşındı.

GÜNCEL 5.10.2022 17:46:00 0

Akın Bodur/İskenderun
Oyunun, Engelliler Haftası nedeni 11 Mayıs'ta sahnelenmek istendiği, ancak oyunun başlamadan kısa süre önce 'elektrikler kesildi, arıza var' denilerek iptal edildiğini ifade eden Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, önergesinde şunlara yer verdi: "Salona oyunu izlemek için gelen engelli yurttaşlar salonda mahsur kalmıştır. Ertesi günden itibaren oyunun oynanması için yapılan her başvuru 'etkinlikler var' denilerek reddedilmiş, 12 Mayıs’ta oyunu sergilemek için Hatay Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yaptığı başvuru sonuçsuz kalmıştır. Meclis Kültür ve Sanat Merkezi için yapılan başvuruya, kaymakamlıkça 'gerekli izinler alınmalı' denilerek yanıt verilmiştir. Tekrar yapılan başvuru, 'talep edilen salonun adresi net değil' gerekçesi ile başvuru reddedilmiştir. Ardından Kaymakamlığa 19 Haziran 2022 tarihi için başvuru yapıldığında ise; Antakya Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından 'salonun başka etkinlik için tahsis edildiği anlaşıldığından, talebin değerlendirmeye alınamadığı' ifade edilmiştir. 11 Mayıs’ta oynanmadan yarım saat önce ertelenen oyun için, yapılan birçok başvurunun ardından halen uygun tarih ve salon bir türlü ayarlanamamıştır."
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Aylardır çeşitli gerekçelerle iptal edilen, başvurusu ötelenen/reddedilen söz konusu tiyatro oyununun sergilenmesi engellenmek mi istenmektedir? 11 Mayıs tarihinden beri oyunun bir türlü sergilenememesinin nedeni, oyunun Arapça olması mıdır? Aylardır sergilenmek için salon tahsisi başvurusu yapılan oyuna mekan sağlanmaması olağan mıdır? Başvurusu söz konusu olan salon netken, 'salonun adresi net değil' gerekçesi ile başvurunun reddedilmesi olağan mıdır? 11 Mayıs’ta sergilenmek üzere iken oyunun elektrik arızası nedeni ile ertelenmesi durumunda; ertelenen etkinliğin yapılması için tarihi ve salonu ayarlamak kurumun görevi değil midir?"


 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19