SES´e iki ödül

4. Kızkalesi Medya Günleri

GÜNCEL 9.10.2018 10:36:11 0
SES´e iki ödül

/resimler/2018-10/9/1223229728841.jpg

Nesrin Geyik/İskenderun

Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kızkalesi Medya Günleri 2018 kapsamında düzenlenen Kızkalesi Yerel Medya Özendirme Yarışmasında gazetemiz çalışanları haber ve fotoğraf dalında ödülünü kazandı. Gazetemiz muhabiri Akın Bodur, 'Yılın en iyi gazete haberi' ödülünü, gazetemiz eski sayfa sekreteri Berkay Arıkan da 'Yılın en iyi gazete haber fotoğrafı' ödülünü kazandı. Yarışmada, İskenderun´da 'Esnaf' dergisini çıkaran Serpil Korkmaz da 'Yılın en iyi dergi sanat sayfası tasarımında' ödül kazandı. Antakya´dan da 4 gazeteci ödül aldı. Ülkenin 33 ilini kapsayan Kızkalesi Yerel Medya Özendirme Yarışmasında, 430 gazetecinin eserleriyle yarıştığı belirtildi. Etkinliği, Almanya, Fransa Kırgızistan, Saray-Bosna, Belçika gibi yurtdışındaki farklı ülkelerden gazeteciler de katıldı.

SES, dört yılda 4 ödülü aldı
Gazetemiz çalışanları dördüncü kez düzenlenen Kızkalesi Medya Günlerinde 'en iyi yerel gazete' kategorusunda 4 kez ödül kazanmış oldu. Muhabirimiz Bodur, üçüncü kez; Arıkan ise ilk kez ödülü alırken, gazetemiz eski çalışanlarından Burak Milli de 'yılın en iyi ajans' kategorisinde ödül almıştı. Muhabrimiz Bodur, 'Savaş gerçeği öldürdü' haberiyle, Berkay Arıkan da 'Suriyeli çocuk' adlı fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.
Mersin Ayaş´taki Liparis Resort Hotel&Spa´da düzenlenen 4. Kızkalesi Medya Günlerinde, gazetemiz muhabiri Akın Bodur, 'Yılın en iyi gazete haberi' ödülünü Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü başkanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner´den aldı. Berkay Arıkan da 'Yılın en iyi gazete haber fotoğrafı' ödülünü Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Lokman Zor´dan aldı.

Seçici kurul kimlerden oluştu?
Erdemli Belediyesi, bu yılki etkinliği Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirilğiyle düzenledi. Bu yılki Kızkalesi Yerel Medya Özendirme Yarışmasında seçici kurul üyelerinin ise Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y, Gürhan Topçu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Yalçın Kaya, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Dursun, Mersun Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Filiz Yıldız, Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Lokman Zor, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Tiryaki, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Meltem Şahin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özden Toprak ve Erdemli Belediyesi Kültür Müdürü Adem Arslan´dan oluştuğu açıklandı.

Etkinlikle ne amaçlanıyor?
Erdemli Belediyesi tarafından, 05-07 Ekim tarihleri arasında Ayaş´ta düzenlenen 4. Kızkalesi Medya Günleri, Mersin´in Erdemli ilçesi, Kızkalesi ve kentteki tarihi, çoğrafi ve doğal güzelliklerin tanıtılması ve keşfedilmesini amaçlıyor. Etkinlikle, akademisyenlerle yerel gazeteciler ve yaygın medyada çalışan gazeteciler de biraraya getirilip, belirlenen sorunlar üzerine değerlendirme yapması da hedefleniyor.
4. Kızkalesi Medya Günlerinde Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Doç. Dr. Mustafa Koçer, Doç. Dr. Levent Yaylagül, Dr. Ahmet Taylan´ın konuşmacı olduğu 'Yerel basının ekonomik yapısı' konulu panel ile konuşmacı olarak TRT eski haber sunucusu Zafer Kiraz, Bengitürk TV genel yayın yönetmeni Metin Özkan ve TRT spor suncusu Erdoğan Akın´ın katıldığı söyleşi de düzenlendi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23