SES'e dayanışma ziyareti

Demokratik kitle örgütleri temsilcileri gazetemiz SES’e dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

İSKENDERUN 13.03.2023 08:01:00 0
SES

Eğitimsen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, İskenderun Bakkallar ve Sayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, 2021 Tüm Emekli Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya, İnsan Hakları Derneği yönetiminden Adil Bahtiyar, İskenderun Cemevi yönetim kurulu üyesi Bilal Ozan, 6 Şubat depreminde evinin enkazında kalarak hayatını kaybeden gazetemizin kurucusu ve sahibi Ayşe Figen Arlı, eski yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni Haluk Arlı'nın hem basın camiası hem kent yaşamı açısından önemli bir kayıp olduğunu belirtti.

Depremde evleri çöken ve annesini kaybeden ve halen İstanbul’da tedavisi devam eden Akın Bodur’un hızla sağlığına kavuşarak basın yaşamına geri dönmesi dileğinin de paylaşıldığı dayanışma ziyaretinde temsilciler, Yazı İşleri Müdürümüz Sadet Berkyürek’in nezdinde Arlı ailesine de başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

SES’in kent yaşamındaki yerini korumasını önemsediklerini belirten Sadet Berkyürek, depremin yerel basın üzerindeki etkilerine dikkat çekti, dayanışma ziyaretinin kendilerine moral destek verdiğini söyledi. Ayşe Figen Arlı ve Haluk Arlı’nın 37 yıl süresince gazetenin yayınını büyük bir çaba ve özveriyle sürdürdüklerine dikkat çeken Berkyürek, “Bu kentin yönetim örgütlenmesinden sanat yaşamına kadar her alanında varoldular, var ettiler. Baba mesleği gazeteciliğe karar verirken de aynı sorumluluk ve bilinçle hareket ettiler. SES gazetesi, her kesimin sesi olabilecekti. 37 yılı geride bıraktığımız gazete Figen’in, Haluk’un, Akın’ın izdüşümü aynı zamanda. Yerel gazeteciliğin işlevinin kendisi olanlardan. Deprem İskenderun’da, Antakya’da yerel medyayı enkaz altında bıraktı. Yerel basının dayanışma ile İskenderun’da, Hatay’da yeniden canlanacağına inanıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: ' dayanışma ziyareti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19