“Sevgilerin en kıymetlisi, anne sevgisi”

Anneler Günü, 13 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Birçok işletme, Anneler Günü nedeniyle alışverişi arttırmak için kampanya düzenliyor. bir tebessüm ve öpücük isteyen annelere verilebilecek en güzel hediye belki de ´sevgi´. Anneler Gün?

GÜNCEL 11.05.2018 11:57:04 0
“Sevgilerin en kıymetlisi, anne sevgisi”

Orhan Yıldız/İskenderun

Anneliğin koşulsuz sevginin timsali olduğunu belirten Hatay Valisi Erdal Ata, annelerin yaşamları süresince çocukları için yol gösterici rolüne dikkat çekti. Vali Ata, mesajında şu değerlendirmeyi yaptı: “Anneler, özverili tutum ve yaşama kattığı tüm güzellikleriyle, çocuklarımızın ilk öğretmeni ve en değerli varlıklarıdır. Annelerimizin sevgi, şefkat ve merhamet dolu yürekleri hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olmuştur. Aile ve toplumun direği olan, gelenek ve örflerimizi bizlere öğreten annelerimiz, milletimizin birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmesinin de en önemli manevi kaynağıdır. Bu nedenle annelerimize olan sevgi ve saygımızı sadece bir gün ile sınırlamayıp , her gün aynı heyecanla göstermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta bu ülkenin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz olmak üzere, bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bize adayan annelerimizin Anneler Günü´nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Soytürk: Karşılıksız sevgi ve özveri
Anneliği dünyanın en güzel, en temiz ve masum duygusu olarak adlandıran İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, yayımladığı mesajda, “Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken özel değerlerdir” dedi. Soytürk, mesajında şunları kaydetti: “Her türlü sorunumuzda sığındığımız, fikirlerini aldığımız, desteklerini gördüğümüz annelerimize, hak ettikleri sınırsız sevgi ve ilgiyi sunmak, gurur duyacakları fikir ve davranışları sergilemek onlara vereceğimiz en güzel ve kalıcı hediye olacaktır. “Cenneti annelerin ayakları altında” gören bir inancın mensupları olan bizler, Millet olarak, her zaman olduğu gibi, sabır ve dayanışmayı, müsamaha ve fedakârlığı, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularımızın güçlenmesini ön planda tutuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini hoş tutma hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz.”

Dingil: Ne kadar hizmet etsek azdır
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Anneler Günü mesajında “Dünyanın en zor görevlerinden birini üstlenmiş, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin Anneler Günü´nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Türlü fedakârlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, çocuğu için tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir” ifadelerine yer verdi.

Yaman: Gelişmişlik kadının yeriyle
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman da mesajında, bir toplumun gelişmişlik düzeyini, kadınların o toplumdaki yeri ve gücünün belirlediğini vurguladı. Yaman, “Hayatın hemen her alanında etkin olarak yer alan kadınlarımızın, annelik gibi bir büyük bir sorumluluğu da üstlendiklerini ve bu sorumluluğun bir ülkenin kaderini belirleyecek ölçüde hayati bir önem taşıdığını unutmamak gerekir. Yarınların emanetçisi çocuklarımızı insanlığa faydalı bir birey olarak yetiştirmek, aile değerlerini korumak ve yaşatmak gibi, bir toplumun sağlam temellere dayanmasını sağlayan önemli görevleri üstlenen annelerimiz; geleceğimizin en büyük güvencesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün “Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.” sözü, kadının ‘çağdaş uygarlık yolunda´ ne kadar kutsal bir vazifeye sahip olduğunun da ayrıca göstergesidir” dedi.

Nehir: dünyanın en kutsal görevi
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Anneler Günü mesajında şunları ifade etti: “Annelik, dünya üzerindeki en zor ve en kutsal görevdir. Anne sevgisi yaşamı anlamlı kılan en yüce duygudur. Anneler, her daim karşılıksız ve koşulsuz sevgi, şefkat, fedakarlık, emekleri ve sonsuz özverileriyle yaşamımıza anlam katıyor, hayatı güzelleştiriyorlar. Anneler, sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesiller yetişmesinde, çağdaş, laik, aydınlık yarınların tesis edilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenmişlerdir.”


Anahtar Kelimeler: Anneler Günü

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00