Sevkiyat, ´değişimin ötesinde´

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye-Suriye sınırındaki Hatay´a farklı kentlerde asker ve zıhrlı araç sevkiyatını sürdürüyor.

18.09.2017 10:59:14 0
Sevkiyat, ´değişimin ötesinde´

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´a dün Lüleburgaz´dan getirilen 80 paletli zırhlı araç, Suriye sınırına gönderildi. Sınıra askeri araç sevkinin bu hafta da süreceği öğrenildi. Sınıra gönderilen askeri araçlar arasında ilk yardımı simgeleyen ´beyaz içerisindeki kırmızı ay´ın resmedildiği zırhlı personel taşıyıcıları da bulunuyor. Hatay´da Suriye sınırına askeri araç sevkiyatları güvenlik önlemleri altında yapılmaya devam ediliyor.
Geçen hafta demiryoluyla İskenderun´a gelen ve arasında ´tank, obüs topu, zırhlı personel taşıyıcısı, zırhlı ilk yardım ve panzer´in (betere) de bulunduğu zırlı araçlar, Suriye´nin Afrin bölgesinin karşısındaki Kırıkhan ve Hassa sınırına gönderimişti. Afrin bölgesinin karşısında bulunan Hatay´ın Hassa sınırına işmakinaları da gönderilmişti.
Gaziantep´in İslahiye ilçesi ile Hatay´ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerinin sınır bölgesindeki askeri yığınak, Afrin´e müdahale planı hazırlığı olarak adlandırılırken, Reyhanlı´ya gönderilen askeri araçlar ise Astana uzlaşmasının yansıması olarak değerlendiriliyor.
Afrin bölgesinin karşısındaki Türkiye sınırına yapılan askeri yığınak, Irak kürdistan Bölgesel Yönetiminin, 25 Eylül´de bağımsızlık referandumu yapacağını açıklaması ve bunu parlamentoda onaylamasının ardından arttı.
Astana görüşmelerinde İdlip´e müdahale kararının çıkması sonrası da askeri araç sevkiyatı Reyhanlı bölgesine yapılmaya başlandı.

Subaylara Suriye görevi
Edinilen bilgilere göre, tank ve zırhlı araçları kullanan ve Suriye sınırına götüren askeri personele, 'Suriye görevi' söyleminde bulunuldu. Bölgedeki subaylara da olası bir Suriye operasyonunda ´alan´ komutanlığı gibi görev emirleri yazılı olarak iletildi.


Anahtar Kelimeler: Sevkiyat değişimin ötesinde

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00