SHD seçim ve sosyal hakları tartışmaya açıyor

Sosyal Haklar Derneği olarak iki yıldır süren OHAL´de seçim, OHAL´de sosyal hakların nasıl etkilendiği, seçim günü oy atma işlemleri ile sandık güvenliğine ilişkin soruları, Cumartesi günü gerçekleştirilecek bir söyleşi ile tartı

GÜNCEL 7.06.2018 11:11:35 0
SHD seçim ve sosyal hakları tartışmaya açıyor

Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, Türkiye´de KHK ile çoğunluğu OHAL´in ilan edilişi nedenleriyle alakalı olmayan düzenlemelerle devlet-toplum ilişkilerini yeniden yapılandırmayı amaçlayan değişikliklere gidildiğini belirtti.
18 Nisan´da 2018 tarihinde yedinci kez uzatılan OHAL koşullarında Türkiye´nin seçime gittiğine işaret eden Av. Bülent Akbay, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz 2016 tarihinde OHAL´in ilan edilişinden bu güne iki yıl geçtiğini, yasal mevzuattaki bu çok önemli değişikliklerin yanı sıra, OHAL KHK´ları ile herhangi bir yargı kararına gerek duyulmaksızın, kamu çalışanlarına, dernek ve vakıflara, medya kuruluşlarına, şirketlere ve belediyelere yönelik, ihraç, kapatma, mal varlıklarına el koyma ve kayyum atama gibi çeşitli ağır tedbirler uygulandığını kaydetti.
İlan edildiğinden bu güne kadar binlerce maddeden oluşan onlarca KHK (Kanun Hükmünde Kararname) yayınlandığını ifade eden Akbay, “Çoğunluğu OHAL´in ilan edilişi nedenleriyle alakalı olmayan bu düzenlemelerle, ekonomi ve sosyal güvenlikten idari yapıya, milli savunma ve iç güvenlikten yargı ve personel rejimine, eğitim ve sağlığa kadar birçok alanda devlet-toplum ilişkilerini yeniden yapılandırmayı amaçlayan değişikliklere gidildi” dedi.

Sosyal haklar ve seçimi tartışacaklar
Sosyal Haklar Derneği olarak iki yıldır süren OHAL´de seçim, OHAL´de sosyal hakların nasıl etkilendiği, seçim günü oy atma işlemleri ile sandık güvenliğine ilişkin soruları, Cumartesi günü gerçekleştirilecek bir söyleşi ile tartışmaya açacaklarını kaydeden Akbay, saat 15:00´da Yelken Düğün Salonu´nda yapılacak OHAL Sosyal Haklar ve Seçim konulu söyleşiye dernek başkanı ve 24. dönem milletvekili olan Melda Onur, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ile Oy ve Ötesi Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Sinem Şahpaz Yalçınkaya´ın konuşmacı olarak katılacağını söyledi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00