'Şiddetin veri tabanı oluşturulmalı'

Şahin, İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını istedi

SİYASET 12.09.2019 10:10:17 0

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Suzan Şahin, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve öldürme vakalarının hızla arttığını belirterek, buna yönelik bir veri tabanı bulunmadığını, Türkiye´nin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi´nde yer alan ortak bir veri tabanı oluşturulması yükümlülüğünün yerine getirilmediğini belirtti.
Milletvekili Şahin, TBMM Başkanlığına verdiği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´ın yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları yöneltti: 'Tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından kadınlara ve çocuklara yönelik istismar, şiddet ve öldürme vakaları hakkında kayıt tutulması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Bu konuda bugüne kadar resmi bir veri tabanı oluşturulmamış olması imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi´ne aykırı değil midir? Türkiye bu konuda yükümlülüklerini neden yerine getirmiyor?'
Milletvekili Şahin, önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede de 'Son zamanlarda kamuoyunun gündeminde sıklıkla yer alan kadın ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve öldürme vakalarının hızla arttı, ancak Türkiye´de buna yönelik bir veri tabanı bulunmuyor. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve öldürme olaylarında verilere ancak kadın örgütlerinin günlük medya taramaları üzerinden oluşturduğu raporlar üzerinden ulaşılabiliniyor. Sorunun çözümünü ortaya koyabilmek için bu konuda resmi verilere ulaşılamıyor. Türkiye´nin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi´nde ortak bir veri tabanı oluşturulması yükümlülüğü bulunmasına rağmen, devletin ilgili kurumları bu madde hükmünü yerine getirmedi. Sorunun çözümü için öncelikle veri tabanının oluşturulmasının mecburi' görüşüne yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57