Sıfır noktada bayramlaştı

Yayladağı´nda konuşlanan ve ülkenin en güney noktasında yer alan 21. Hawk Batarya Komutanlığında görevli askerler, komutanlarıyla bayramlaştı.

5.09.2017 12:30:13 0
Sıfır noktada bayramlaştı

Burak Milli

Yaklaşık bin 300 rakımda ve adeta sis bulutlarının içerisinde bulunan 21. Hawk Batarya Komutanlığında görevli askerler, sabah ilk olarak komutanlarıyla bayram namazı kıldı.
Komutanlıkğın bahçesinde 21. Hawk Batarya Komutanı Hava Savunma Üsteğmen Serkan Savruk, silah arkadaşlarıyla tek tek bayramlaştı.
Şeker ve kolonya ikram edilen askerler, komutanlarıyla kahvaltı yaptıktan sonra dualar eşliğinde kurban kesildi.

´365 gün, 24 saat görevdeyiz´
Üsteğmen Savruk, komutanlığının Türkiye´nin en güneyinde hava savunma görevini icra ettiğini belirtti. Savruk, hava savunma görevlerini yılın 365 günü 24 saat esasına göre yaptıklarını kaydetti.
Hava savunma görevini komutanlıkları içerisinde bulunan hawk ve kaideye monteli stinger füze sistemleriyle gerçekleştirdiklerini ifade eden üstteğmen Savruk, şunları söyledi: “Bataryam ülkemizin güneydoğusunda yaşanan istikrarsızlıklar sebebiyle 2012 yılında İstanbul´da konuşlu bulunan 15´. Füze Üs Komutanlığınca öncelikle Şanlıurfa´da bulunan iki farklı intikal bölgesine, 2015 yılı itibarıyla da Yayladağı ilçesine bağlı Ziyaretdağı mevzisinde görev yapmaktadır. Bulunduğumuz mevzi Antakya´ya 10 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden bin 300 metre yükseklikte bulunmaktadır. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlık nedeniyle bataryam kendisine tevdi edilmiş ve belirlenmiş sınırlar içerisinde subayı, astsubayı, uzman erbaş ve erleriyle hava savunma görevi icra etmektedir. Bayramlarını görevleri başında geçiren bütün güvenlik güçlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.'

Komutan, asker ailelerine seslendi
Asker ailelerine de seslenen üsteğmen Savruk, 'Evlatları bizlerin kardeşidir. Gözleri arkada kalmasın, burunlarının kanamasına müsaade etmeyiz' dedi.


Anahtar Kelimeler: Sıfır noktada bayramlaştı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00